Ridicarea maşinilor parcate neregulamentar: Cât te va costa să-ţi recuperezi maşina şi cui te adresezi pentru asta?

Pe lângă taxa de ridicare de 500 de lei, şoferii trebuie să plătească şi amenda pentru oprire sau staţionare neregulamentară. Aceasta este de până 5 puncte de amendă în cazul spaţionării neregulamentare, ceea ce face ca amenda să fie mai mare decât taxa de ridicare şi depozitare a maşinii.

Ridicarea maşinilor parcate neregulamentar: Cât te va costa să-ţi recuperezi maşina şi cui te adresezi pentru asta? Ridicarea maşinilor parcate neregulamentar: Cât te va costa să-ţi recuperezi maşina şi cui te adresezi pentru asta?

„La oprire avem între două şi trei puncte de amendă, punctul fiind de 145 de lei, precum şi 2 puncte de penalizare la permis. În funcţie de gravitatea faptei, agentul constatator decide dacă amenda este de două sau de trei puncte. Dacă este pe trecerea de pietoni, este clar că amenda se duce în 3 punte”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Daniel Răşică, directorul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti.

Potrivit acestuia, dacă o maşină opreşte pentru mai mult de cinci minute într-un loc nepermis, atunci sancţiunea se încadrează la staţionare, şi poate ajunge la 5 puncte amendă, adică la suma de 725 de lei. La această sumă se adaugă taxa de ridicare, staţionare şi depozitare de 500 de lei, ceea ce înseamnă că un şofer neglijent poate plăti pentru o staţionare neregulamentară suma totală de 1225 de lei.

„La staţionarea neregulamentară, sancţiunea este de 4-5 puncte amendă şi trei puncte la permis. Oprirea este între 0 secunde şi 5 minute, iar ce depăşeşte 5 minute este staţionare, aşa cum prevede Codul Rutier. Încadrarea între oprire şi staţionare o face agentul constatator. Măsura de ridicare a maşinilor este una administrativă, este complementară măsurii prevăzute de Codul Rutier. Important de ştiu este că în cazul în care şoferul se prezintă la maşină în timpul în care se face ridicarea, această ridicare nu se mai execută, iar şoferului i se aplică sancţiunea conform codului rutier, şi contravaloarea serviciului de ridicare, fără transport şi depozitare”, a mai declarat Răşică pentru MEDIAFAX.

Ridicarea maşinilor a început de luni, 26 august, iar până la ora 10.40 a primei zile fuseseră deja ridicate 5 maşini, printre care un BMW parcat într-o staţie de autobuz.

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei, vehiculele staţionate neregulamentar pe drumurile publice care fac parte din reţeaua principală de străzi a municipiului Bucureşti vor putea fi ridicate, transportate, depozitate şi eliberate, în conformitate cu prevederile regulamentului aprobat prin prezenta hotărâre", se arată în proiectul de hotărâre.

maşinile parcate neregulamentar şi care au fost ridicate vor fi depozitate în spaţiile special amenajate din Bulevardul Timişoara nr. 161- 163, Sector 6 şi Bulevardul Metalurgiei nr. 69- 71 (str.Drumul Jilavei nr.113), Sector 4, care vor avea program de funcţionare 24/24 ore, astfel încât maşinile ridicate să poate fi eliberate la orice oră.

„Ulterior, cetăţenii aflaţi în această situaţie vor putea suna gratuit la numerele de telefon 021/9544 - Brigada de Poliţie Rutieră sau 021/9752 - Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, pentru a află în care dintre cele două spaţii se afla autoturismele şi pentru a le putea recupera. Eliberarea vehiculului se va face numai proprietarului / deţinătorului / utilizatorului legal al acestuia şi doar după achitarea tarifelor de ridicare, transport şi depozitare, în baza certificatului de înmatriculare în original sau al oricărui act din care să rezulte dreptul de proprietate sau de folosinţă asupra vehiculului şi a unui act de identitate al solicitantului”, se arată într-un comunicat al rimăriei Bucureşti.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.