Ridicarea maşinilor parcate neregulamentar în Bucureşti se va face 24 de ore din 24

Autor: Marius Vișan 21 aug. 2019 Știri auto
Ridicarea maşinilor parcate neregulamentar în Bucureşti se va face 24 de ore din 24

Primăria Capitalei a anunţat, marţi, că ridicarea maşinilor parcate neregulamentar se va face 24 de ore din 24.

Ridicarea va începe de luni, 26 august, iar depozitarea se va face în două locaţii. Şi aici, programul va fi non-stop, iar maşinile pot fi recuperate la orice oră, informează Mediafax.

„Subliniem faptul că acest proiect vine în sprijinul fluidizarii traficului ]n Capitală şi vizează strict acele vehicule care staţionează neregulamentar pe principalele artere din Bucureşti şi care blochează circulaţia vehiculelor de intervenţie în caz de urgenţă, ambulanţe sau maşini de pompieri, precum şi accesul în spitale, şcoli, instituţii publice, dar şi circulaţia mijloacelor de transport public sau activitatea utilajelor de deszăpezire şi salubrizare. Procesul de ridicare a maşinilor va fi unul continuu, 24/24 ore”, se arată într-un comunicat transmi de Primăria Capitalei.

Unde vor fi depozitate maşinile parcate neregulamentar

Potrivit sursei citate, maşinile parcate neregulamentar şi care au fost ridicate vor fi depozitate în spaţiile special amenajate din Bulevardul Timişoara nr. 161- 163, Sector 6 şi Bulevardul Metalurgiei nr. 69- 71 (str.Drumul Jilavei nr.113), Sector 4, care vor avea program de funcţionare 24/24 ore, astfel încât maşinile ridicate să poate fi eliberate la orice oră.

„Ulterior, cetăţenii aflaţi în această situaţie vor putea suna gratuit la numerele de telefon 021/9544 – Brigada de Poliţie Rutieră sau 021/9752 – Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, pentru a află în care dintre cele două spaţii se afla autoturismele şi pentru a le putea recupera. Eliberarea vehiculului se va face numai proprietarului / deţinătorului / utilizatorului legal al acestuia şi doar după achitarea tarifelor de ridicare, transport şi depozitare, în baza certificatului de înmatriculare în original sau al oricărui act din care să rezulte dreptul de proprietate.

Ridicarea mainilor parcate neregulamentar: Care sunt tarifele?

Dacă aţi parcat neregulamentar, tarifele percepute pentru ridicarea maşinii sunt următoarele:

– 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv;
– 270 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone.

Tarifele de transport sunt următoarele:

– 150 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv;
– 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone.

În funcţie de perioada de depozitare, calculată din momentul depozitării efective a vehiculului, se percepe un tarif de 150 lei/zi. Aşadar, pentru un autoturism precum un Logan, costul de ridicare, transport şi depozitare (pe o zi) ajunge la 500 de lei.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide