S-a confirmat oficial Aston Martin Cygnet

Poate că Aston Martin a lipsit de la Paris 2010 dar iată că britanicii nu dorm. Pentru a capta cumva atenţia după evenimentul parizian, Aston Martin a anunţat că va produce, oficial, un concurent de super-lux pentru smart.

Super-controversatul Cygnet, construit pe baza lui Toyota iQ şi prezentat sub formă de concept va fi de vânzare pentru oricine - nu doar pentru clienţii vechi de Aston şi va fi produs în serie mare începând cu anul viitor. Astfel, oricine îşi va putea comanda cel mai mic Aston Martin produs vreodată la fabrica din Gaydon.

Mai multe detalii nu sunt disponibile momentan, Aston crezând probabil că vestea producerii în serie este suficient de puternică pentru a stârni interesul populaţiei cu bani. În mod clar Cygnet va fi mai scump decât cel mai scump smart şi dacă estimările iniţiale din piaţă sunt corecte, cel mai mic Aston ar trebui să coste undeva la 40.000 de euro. Vorbim desigur despre preţul de bază, imediat ce maşina va fi invadată cu opţionale probabil că preţul va sări în aer. Şi mai mult...

Chiar dacă noul iQ arată ca un Aston veritabil - cel puţin din faţă, partea tehnică va fi identică cu cea a Toyotei. Dacă vă încălzeşte cumva, Cygnet va fi disponibil în orice culoare de exterior şi interior pe care şi-o doreşte clientul. Şi cu orice fel de materiale pentru interior. Se pare că toate aceste materiale şi culori vor fi finisate manual. Minunat, dar smart face déjà asta în programul Tailor Made. Iar un smart Tailor Made nu costă chiar 40.000.

Cygnet nu este maşina care va face volum pentru Aston şi cu siguranţă mulţi clienţi cu capul pe umeri nu vor cheltui peste 40.000 de euro pentru un Aston care face 15 secunde până la 100 km/h. Doar că pentru marca britanică mare producătoare de CO2 datorită motorizărilor uriaşe, o mică maşină de oraş care emite foarte puţin CO2 era necesară.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.