Schiţe Autocar: cum ar putea arăta urmaşul lui Saab 9-3

Conform britanicilor de la Autocar, urmaşul lui Saab 9-3 va readuce în gama constructorului suedez un model hatchback, menit a concura în principal cu viitorul Audi A3.

Schiţe Autocar: cum ar putea arăta urmaşul lui Saab 9-3 Schiţe Autocar: cum ar putea arăta urmaşul lui Saab 9-3

Noua generaţie Saab 9-3 este programată să fie lansată în 2012, urmând a fi rebotezată Saab 93. Principala noutate se pare că va fi introducerea unei noi versiuni de caroserie, un hatchback în 3 uşi, care va viza în principal viitoarea generaţie Audi A3.

Cei de la Autocar au realizat şi o schiţă a noului Saab 9-3, care face maşina să pară un rival foarte interesant pentru modelul german. Noul model suedez va fi construit pe o nouă platformă, denumită intern Phoenix Architecture, prima versiune de caroserie fiind cea sedan. Pe lângă hatchback, va mai fi propus şi un cabriolet, iar ultima versiune va fi breakul Sport Wagon.

Maşina se anunţă foarte competitivă din punct de vedere dinamic, dorindu-se un urmaş foarte serios al lui Saab 900, care a fost foarte apreciat în anii '80 ca şi comportament rutier. Prin urmare, din meniu nu vor lipsi o suspensie independentă sofisticată sau, opţional, sistemul de tracţiune integrală.

Motorizările se pare că vor continua saga turbo, dar nu vor mai fi furnizate de General Motors. Până acum, cele mai vehiculate ipoteze indică BMW drept sursă pentru propulsoarele lui Saab 9-3, în vizor fiind motorul turbo de 1,6 litri şi 184 CP de pe Mini Cooper S sau dieselul de 1,6 litri şi 112 CP introdus recent pe Mini Countryman.

De asemenea, BMW ar urma să furnizeze şi cutia de viteze (aceeaşi de pe Mini Countryman), însă cei de la Saab nu vor înlocui sistemul de tracţiune integrală, rămânând fideli soluţiei Haldex. În privinţa cutiei de viteze automate, este de aşteptat ca Saab 9-3 să fie echipată cu una cu dublu-ambreiaj, proiect care era în dezvoltare încă de pe vremea când Saab aparţinea de General Motors.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.