Se circulă în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri naţionale. La Bâlea Lac zăpada măsoară 17 centimetri – VIDEO

Autor: Cristian Agatie 07 oct. 2019 Știri auto
Se circulă în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri naţionale. La Bâlea Lac zăpada măsoară 17 centimetri – VIDEO

Potrivit Direcţei Regionale de Drumuri şi Poduri Brasov, în cursul nopţii drumarii au intervenit cu 6 utilaje şi au răspândit 21 de tone de material antiderapant. Ei spun că se circulă în condiţii de iarnă pe DN 7C – Transfăgărăşan, în judeţul Sibiu, respectiv pe DN 12C, DN 13A şi DN 13B, în judeţul Harghita.

„În acest moment se circulă în condiţii de iarnă pe DN 7C – Transfăgărăşan, în judeţul Sibiu, respectiv pe DN 12C, DN 13A şi DN 13B, în judeţul Harghita”, spune purtătorul de cuvânt al DRP Braşov, Robert Elekes.

La Bâlea Lac, la altitudine de peste 2.000 de metri în masivul Făgăraş, stratul de zăpadă măsoară 17 centimetri, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu şi a meteorologilor locali.

„La altitudine, iarna începe să îşi facă simţită prezenţa. Pe Transfăgărăşan, DN 7C, carosabilul este acoperit cu zăpadă, iar utilajele intervin pentru degajarea drumului. Traficul este deschis pe acest drum naţional, iar conducătorii auto care îl traversează sunt obligaţi să îşi echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă”, spun reprezentanţii Poliţiei Sibiu.

Conform unei informări a Administraţiei Naţionale de Meteorologie, până miercuri la ora 10.00 este în vigoare o informare de vreme deosebit de rece, ninsori la munte, precipitaţii mixte în zonele subcarpatice. Transfăgărăşanul este programat să se închidă pe data de 31 octombrie, dar această dată poate fi devansată dacă situaţia meteo o impune, iar deszăpezirea şoselei nu mai este posibilă cu eforturi rezonabile.

Şoferii sunt sfătuiţi ca înainte de a pleca la drum să se informeze despre condiţiile meteo şi starea drumurilor, apelând unul dintre numerele de telefon: 9360, 3157566, 3186609 sau 3186631 ale Comandamentului Central de Iarnă. 

Potrivit legislaţiei, şoferii care circulă pe suprafeţe acoperite cu polei, lapoviţă sau zăpadă sunt obligaţi să aibă maşinile dotate cu anvelope de iarnă. În caz contrar, aceştia riscă amenzi de până la 2.900 de lei.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor

Comentarii
Inchide