Se măreşte capacitatea de producţie pentru Dacia în uzinele din Mioveni şi Tanger

Autor: Bogdan Alecu 03 oct. 2018 Știri auto

Guvernul României are pe masă în acest moment decizia francezilor de la Renault de a majora capacitatea de producţie a uzinei de la Mioveni de la circa 350.000 în prezent la 400.000 sau chiar 450.000 de unităţi în anii următori. Grupul Renault vrea ca Dacia să ajungă la vânzări de peste un milion de unităţi în următorii ani, odată cu reînnoirea gamei, în condiţiile în care anul acesta vor creşte la circa 720.000 de unităţi faţă de 655.000 de unităţi anul trecut.

“Am discutat cu Guvernul României creşterea producţiei la Mioveni şi le-am transmis că avem nevoie de infrastructură pentru a face acest lucru. De asemenea discutăm despre ajutoare de stat. Ei au spus că înţeleg problema şi vor lua măsurile necesare. Totul va depinde de aceste măsuri”, a subliniat oficialul Grupului Renault. Astfel, francezii ar putea aduce la Mioveni de la 50.000 la 100.000 de maşini produse suplimentar, însă acest volum ar însemna mii de camioane în plus pe o Vale a Oltului deja sufocată de trafic şi noi garnituri de tren spre Constanţa pe o rută pe care trenurile de marfă circulă greu.

Pe de altă parte, după ce România nu a reuşit să atragă nicio investiţie de anvergură din domeniul auto şi le-a pierdut pe toate în favoarea Ungariei, Poloniei şi Slovaciei, pe lângă cel de-al doilea model de la Ford Craiova, creşterea producţiei de la Mioveni ar aduce o “gură de oxigen” industriei locale. Pe de altă parte, până acum, promisiunile făcute de fiecare cabinet de la Palatul Victoria nu au avut acoperire în realitate când a venit vorba de infrastructură şi nicio promisiune nu a fost respectată, fiecare proiect înregistrând întârzieri mari sau foarte mari.

Citeşte articolul complet în Ziarul Financiar

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide