Se vinde Porsche-ul lui Bill Gates

Autor: Gabriel Grosoiu 22 mai 2012 Știri auto

Iată încă o maşină celebră, pe care un norocos va putea să pună mâna ca urmare a unei licitaţii. De data aceasta, însă, nu avem de-a face cu o maşină celebră datorită apariţiei în vreo producţie hollywoodiană, ci datorită posesorului ei.

Porsche-ul 911 Turbo din imagini este maşina în care Bill Gates, fondatorul Microsoft, a adunat cele mai multe amenzi pentru depăşirea vitezei legale şi chiar câteva zile de arest din această cauză. Maşina a fost cumpărată de faimosul ei proprietar în 1979 şi se poate lăuda cu 300 CP, scoşi dintr-un motor de 3,3 litri.

Viteza maximă pe care coupe-ul o poate atinge este de 265 km/h, iar sprintul de la 0 la 100 km/h nu va necesita mai mult de 5,4 secunde. Nişte cifre de invidiat pentru o maşină cu o vârstă de-a dreptul venerabilă. Tot venerabilă, dar într-un sens cât se poate de pozitiv, este şi valoarea afişată de kilometraj: 130.500 km.

Porsche-ul este acum în proprietatea unui austriac dispus, se pare, să-şi ia adio de la sportiva germană. Preţul de la care va începe licitaţia este de 15.000 euro, dar experţii estimează că maşina va fi foarte uşor vândută cu 50.000 euro. Totuşi, nu se spune nimic de vreo despăgubire în caz de amendă pentru viteză prea mare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide