Se vinde Porsche-ul lui Bill Gates

Maşina în care fondatorul Microsoft a obţinut cele mai multe amenzi pentru viteză excesivă va face obiectul unei licitaţii. Vezi cât va costa coupe-ul de 300 CP, din 1979.

Se vinde Porsche-ul lui Bill Gates Se vinde Porsche-ul lui Bill Gates

Iată încă o maşină celebră, pe care un norocos va putea să pună mâna ca urmare a unei licitaţii. De data aceasta, însă, nu avem de-a face cu o maşină celebră datorită apariţiei în vreo producţie hollywoodiană, ci datorită posesorului ei.

Porsche-ul 911 Turbo din imagini este maşina în care Bill Gates, fondatorul Microsoft, a adunat cele mai multe amenzi pentru depăşirea vitezei legale şi chiar câteva zile de arest din această cauză. Maşina a fost cumpărată de faimosul ei proprietar în 1979 şi se poate lăuda cu 300 CP, scoşi dintr-un motor de 3,3 litri.

Viteza maximă pe care coupe-ul o poate atinge este de 265 km/h, iar sprintul de la 0 la 100 km/h nu va necesita mai mult de 5,4 secunde. Nişte cifre de invidiat pentru o maşină cu o vârstă de-a dreptul venerabilă. Tot venerabilă, dar într-un sens cât se poate de pozitiv, este şi valoarea afişată de kilometraj: 130.500 km.

Porsche-ul este acum în proprietatea unui austriac dispus, se pare, să-şi ia adio de la sportiva germană. Preţul de la care va începe licitaţia este de 15.000 euro, dar experţii estimează că maşina va fi foarte uşor vândută cu 50.000 euro. Totuşi, nu se spune nimic de vreo despăgubire în caz de amendă pentru viteză prea mare.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.