Sergio Marchionne, fostul CEO al Fiat Chrysler, a murit la 66 de ani

În urmă cu o lună, făcea un anunţ sfâşietor.

Sergio Marchionne, fostul CEO al Fiat Chrysler, a murit la 66 de ani Sergio Marchionne, fostul CEO al Fiat Chrysler, a murit la 66 de ani

UPDATE: Fostul director executiv al companiei Fiat Chrysler, Sergio Marchionne, care s-a retras din funcţie în unor probleme de sănătate, a murit miercuri la vârsta de 66 de ani, relatează site-ul agenţiei Bloomberg.

Mike Manley a preluat funcţia de CEO al Fiat Chrysler, după ce fostul director executiv Sergio Marchionne a demisionat, pe fondul unor probleme grave de sănătate, relatează Reuters.

Astfel, Mike Manley a preluat planurile fostului executiv de a accelera producţia de SUV-uri şi de a investi în producţia de automobile electrice şi hibride. Printre ţintele noului şef al Fiat se numără şi menţinerea companiei pe locul şapte în topul celor mai mari producători auto, şi dublarea profitul operaţional până în 2022.

Sergio Marchionne, 66 de ani, avea probleme grave de sănătate, după ce a suferit complicaţii în urma unei intervenţii chirurgicale la umăr. El trebuia să demisioneze în luna aprilie.


Fostul director executiv al companiei Fiat Chrysler, Sergio Marchionne, a suferit un embolism în timpul unei operaţii de umăr, în urma căruia i-a fost afectat creierul.

Potrivit unor surse , Marchionne, în vârstă de 66 de ani, a fost diagnosticat cu un sarcom la umăr. Sarcomul reprezintă un tip de cancer al ţesuturilor moi.

Sursele au adăugat că, în timpul operaţiei, Marchionne a suferit un embolism cerebral, în urma căruia a intrat în comă, iar în prezent doctorii nu îi dau şanse de recuperare.

În luna iunie, Marchione a fost înlocuit după aproape un deceniu în care a ocupat funcţia de director executiv al companiei Fiat Chrysler. Înlocuitorul său, Mike Manley, a ocupat funcţia de director executiv al Jeep timp de câţiva ani.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.