Sergio Marchionne, fostul CEO al Fiat Chrysler, a murit la 66 de ani

Autor: Mediafax 25 iul. 2018 Știri auto
Sergio Marchionne, fostul CEO al Fiat Chrysler, a murit la 66 de ani

UPDATE: Fostul director executiv al companiei Fiat Chrysler, Sergio Marchionne, care s-a retras din funcţie în unor probleme de sănătate, a murit miercuri la vârsta de 66 de ani, relatează site-ul agenţiei Bloomberg.

Mike Manley a preluat funcţia de CEO al Fiat Chrysler, după ce fostul director executiv Sergio Marchionne a demisionat, pe fondul unor probleme grave de sănătate, relatează Reuters.

Astfel, Mike Manley a preluat planurile fostului executiv de a accelera producţia de SUV-uri şi de a investi în producţia de automobile electrice şi hibride. Printre ţintele noului şef al Fiat se numără şi menţinerea companiei pe locul şapte în topul celor mai mari producători auto, şi dublarea profitul operaţional până în 2022.

Sergio Marchionne, 66 de ani, avea probleme grave de sănătate, după ce a suferit complicaţii în urma unei intervenţii chirurgicale la umăr. El trebuia să demisioneze în luna aprilie.


Fostul director executiv al companiei Fiat Chrysler, Sergio Marchionne, a suferit un embolism în timpul unei operaţii de umăr, în urma căruia i-a fost afectat creierul.

Potrivit unor surse , Marchionne, în vârstă de 66 de ani, a fost diagnosticat cu un sarcom la umăr. Sarcomul reprezintă un tip de cancer al ţesuturilor moi.

Sursele au adăugat că, în timpul operaţiei, Marchionne a suferit un embolism cerebral, în urma căruia a intrat în comă, iar în prezent doctorii nu îi dau şanse de recuperare.

În luna iunie, Marchione a fost înlocuit după aproape un deceniu în care a ocupat funcţia de director executiv al companiei Fiat Chrysler. Înlocuitorul său, Mike Manley, a ocupat funcţia de director executiv al Jeep timp de câţiva ani.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide