Sergio Pininfarina, omagiat printr-o expoziţie specială la Muzeul Ferrari

Muzeul Ferrari din Maranello a deschis o expoziţie specială care îl omagiază pe designerul Sergio Pininfarina. Denumită „Ferrari-uri măreţe ale lui Sergio Pininfarina”, expoziţia reuneşte 22 de modele, printre care şi câteva unicate, şi este deschisă până în 7 ianuarie 2013.

Sergio Pininfarina, omagiat printr-o expoziţie specială la Muzeul Ferrari Sergio Pininfarina, omagiat printr-o expoziţie specială la Muzeul Ferrari

Expoziţia „Ferrari-uri măreţe ale lui Sergio Pininfarina” a fost inaugurată la Muzeul Ferrari din Maranello, Italia, pentru a-l omagia pe vestitul designer italian. La deschidere au fost prezenţi Luca di Montezemolo, preşedintele Ferrari, Paolo Pininfarina, preşedintele companiei de design, Piero Ferrari, vicepreşedintele Ferrari şi unul dintre fiii lui Enzo Ferrari,  şi Giorgia Pininfarina, cea care a fost soţia lui Sergio Pininfarina până la moartea lui, în 3 iulie 2012.

Printre cele 22 de modele expuse se numără şi câteva exemplare unice, precum modelul Pinin, singura încercare a celor de la Ferrari de a crea o maşină cu patru uşi, şi modelul 330 GTC Speciale, care i-a aparţinut cândva Prinţesei Lilian a Belgiei.

Maşinile sunt împărţite în trei categorii, una pentru maşinile de curse, una pentru maşinile de stradă şi una pentru prototipuri.

La rândul lor, cele 11 maşini de stradă din expoziţie sunt împărţite în modele cu motor amplasat în faţă, precum un 275 GTB4 din 1964 şi versiunea decapotabilă a legendarului Daytona şi modele cu motor amplasat central, ca Testarossa şi 599 SA Aperta.

De asemenea, sunt expuse şi câteva maşini de curse creionate de Pininfarina pentru Ferrari, precum modelele 250 LM, 500 Mondial, 250 MM, 375 MM, BB LeMans, 250 GT Berlinetta şi prototipul de Formula 1 Sigma din 1969.

Expoziţia „Ferrari-uri măreţe ale lui Sergio Pininfarina” este deschisă la Muzeul Ferrari din Maranello, Italia, până în data de 7 ianuarie 2013. Dacă aveţi drum pe acolo, biletele pot fi cumpărate online, pe site-ul www.museoferrari.com.

Sergio Pininfarina s-a născut în 8 septembrie 1926 şi a murit în 3 iulie 2012 la vârsta de 85 de ani. El a fost fiul lui Battista Farina, fondatorul companiei Carrozzeria Pininfarina.

Video:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.