Sistem de detecţie a pietonilor marca Mercedes

Sistemul Mercedes de detecţie a pietonilor a fost îmbunătăţit pentru a reduce şi mai mult riscul de a accidenta mortal o persoană aflată pe marginea drumului.

Sistem de detecţie a pietonilor marca Mercedes Sistem de detecţie a pietonilor marca Mercedes

"Vechiul" sistem era prevăzut "doar" cu nişte camere cu vedere în infraroşu care detectau prezenţa pietonilor de pe marginea drumului. Odată detectaţi, şoferului îi era transmis pe instrumentele de bord o avertizare. Sistemul a fost upgradat, iar acum mai este montat suplimentar un "far", care se aprinde, luminând intermitent, pe o distanţă maximă de 80 de metri, direcţia în care a fost detectat pietonul. Sistemul funcţionează atunci când viteza de deplasare este mai mare de 45 de km/h.

O cameră montată pe parbriz detectează dacă există maşini în jur şi dacă este sigur ca lumina "farului" să fie aprinsă. Statistic, o maşină merge noaptea cam 20 % din timpul său de rulare, dar 40% din totalul de accidente mortale în care sunt implicaţi pietonii, se petrec noaptea.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.