Sistemele de asistenţă îi enervează pe şoferi, mulţi alegând să le dezactiveze

Sistemele de asistenţă moderne, aşa cum este asistentul de bandă, îi enervează pe şoferi din cauza alertelor deranjante. Cei mai mulţi aleg astfel să le dezactiveze, arată un studiu J.D. Power, ceea ce afectează siguranţa circulaţiei.

Sistemele de asistenţă îi enervează pe şoferi, mulţi alegând să le dezactiveze Sistemele de asistenţă îi enervează pe şoferi, mulţi alegând să le dezactiveze

Un studiu realizat de J.D. Power a arătat că mulţi şoferi dezactivează sistemele avansate de asistenţă ale maşinii deoarece alertele generate de acestea sunt deranjante. Astfel, 61% dintre şoferii chestionaţi au declarat că sunt deranjaţi de asistentul de bandă şi din această cauză îl dezactivează. Unii şoferi au declarat chiar că nu agreează sistemele de asistenţă în general şi nu ar plăti pentru ele pe o maşină nouă. Pe dea altă parte, sistemele de prevenire a coliziunilor frontale sunt mai bine văzute.

„Producătorii auto investesc sume mari de bani pentru dezvoltarea sistemelor avansate de asistenţă, dar numeroasele alerte generate de acestea îi zăpăcesc şi îi enervează pe şoferi” spune Kristin Kolodge, cercetător la J.D. Power. „Tehnologia nu ar trebui să fie percepută ca un părinte cicălitor; nimeni nu vrea să i se spună într-una că nu conduce corect”.

J.D. Power a chestionat pentru acest studii mai mult de 16.000 de şoferi care şi-au achiziţionat maşini în 2019, după o perioadă de 90 de zile de folosire a noii maşini. Studiul a mai arătat că nici aplicaţiile oferite se sistemul de infotainment ale maşinii nu sunt foarte apreciate, 29% dintre şoferi renunţând să le mai folosească. Dintre aceştia, 46% spun că nu au nevoie de ele, iar 18% au declarat că au alte dispozitive care oferă o funcţionalitate mai bună. 

„Cumpărătorii sunt destul de preocuăaţi de maşinile care se pot conduce singure şi îşi doresc să aibă mai multe informaţii despre sistemele complexe care le guvernează, cum acţionează acestea şi cum trebuie folosite corect”, mai spune Kolodge. „Dacă nu sunt atraşi de asistentul de bandă - o tehnologie de bază pentru conducverea autonomă - cum vor putea accepta maşinile complet autonome?”

sursa: Automotive News

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.