Skoda vrea să deschidă o nouă fabrică şi ia în calcul România

Bulgaria şi România se află pe lista unde ar putea fi deschisă o nouă fabrică

Skoda vrea să deschidă o nouă fabrică şi ia în calcul România Skoda vrea să deschidă o nouă fabrică şi ia în calcul România

Directorul executiv al VW Group, Herbert Diess, a declarat că producătorul auto caută o locaţie pentru o nouă fabrică în Europa de Est, urmând ca producţia să înceapă după 2022.

Necesitatea pentru o nouă fabrică se datorează faptului că VW transformă uzina din Emden din Germania pentru a construi vehicule electrice.

La noua fabrică se vor construi SUV-urile Skoda Karoq şi Seat Ateca, produse în prezent în Kvasiny, Cehia. Locaţii din Bulgaria şi România sunt în curs de examinare, fabrica urmând să creeze circa 4.000 - 5.000 de noi locuri de muncă, au declarat surse pentru Automotive News Europe.

Ca parte a mişcărilor făcute pentru a acoperi producţia de vehiculele electrice, Volkswagen a spus deja că va trece producţia Passat din Emden într-o altă locaţie a grupului. Această locaţie este uzina Skoda din Kvasiny, Republica Cehă.

La Emden, VW va produce maşini electrice şi sedanuri mici pentru mai multe mărci, în timp ce uzina din Hanovra se va concentra pe producerea gamei ID BUZZ, alături de vehiculele cu motor convenţional.

În prezent, grupul Volkswagen are doar o unitate de prodicţie în regiunea de sud-vest a Europei, fabrica Audi din Gyor, Ungaria. Noua fabrică care urmează să fie construită va fi una multi-brand.

Strategia pentru următorii cinci ani pe care germanii o pregătesc solicită o investiţie de 44 de miliarde de euro în electromobilitate, conducere autonomă, noi servicii de mobilitate şi digitalizarea vehiculelor.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.