Skoda vrea un SUV de 7 locuri, numit Bigfoot?

Nu-i aşa că Skoda Yeti vi se părea cam mică? Mai ales în condiţiile în care majoritatea producătorilor oferă SUV-uri medii care oferă până la 7 locuri. S-ar putea ca producătorul ceh să intre şi el în acest club, prin Skoda Bigfoot.

Skoda vrea un SUV de 7 locuri, numit Bigfoot? Skoda vrea un SUV de 7 locuri, numit Bigfoot?

Mitsubishi Outlander este, probabil, cel mai bun exemplu pentru SUV-urile compacte-medii care oferă până la 7 locuri. Iar exemplul acesta a început să fie luat de aproape toţi producătorii care au şi SUV-uri din această categorie în ofertă.

Este şi cazul grupului Volkswagen, care se pare că va băga la înaintare un nou SUV Skoda, un frate mai mare al lui Yeti, care ar putea să se numească Skoda Bigfoot, după cum sugerează cei de la Autointernationaal.

Noul SUV cu 7 locuri al cehilor ar urma să fie dezvoltat pe platforma tehnică a lui VW Tiguan, iar lungimea maşinii ar urma să fie de 4,65 metri (adică la acelaşi nivel cu Mitsubishi Outlander sau Hyundai Santa Fe, două dintre cele mai de succes SUV-uri medii cu 7 locuri).

Noul Bigfoot urmează să beneficieze de un design mai agresiv şi mai musculos, dar şi de capacităţi de trecere superioare lui Yeti. De asemenea, motorizările vor miza pe putere, în discuţii fiind adoptarea unui 2.0 TDI de peste 200 CP, dar şi a motorului turbo pe benzină 2.0 TFSI de 211 CP. Motorul de bază se pare că va fi un 1.4 TSI de 150 CP, iar tracţiunea integrală 4MOTION va fi standard.

Skoda Bigfoot ar urma să apară cel mai devreme în 2013, iar, prin acest model, cehii nutresc speranţa că vor reuşi să facă furori pe pieţe precum Rusia, China sau chiar India.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.