Sondaj Nokian: pe lângă anvelope inteligente, consumatorii doresc şi anvelope mai sigure

Autor: Marius Vișan 12 feb. 2019 Știri auto
Sondaj Nokian: pe lângă anvelope inteligente, consumatorii doresc şi anvelope mai sigure

Conform unui sondaj efectuat la solicitarea celor de la Nokian Tires, 34% dintre şoferii europeni îşi doresc, în viitor, anvelope sensibile la condiţiile meteo.

Internet of Things progresează rapid în categoria produselor de consum. O anvelopă inteligentă ar putea monitoriza mediul înconjurător şi pe ea însăşi mai repede şi în mai multe moduri decât şoferul.

„Senzorii din anvelopă ar putea măsura adâncimea şi uzura suprafeţei de rulare şi ar putea alerta şoferul atunci când sunt necesare anvelope noi sau schimbul între anvelopele din faţă cu cele din spate, pentru a echilibra gradul de uzură şi pentru a le optimiza durata de viaţă”, este de părere Teemu Soini, responsabil cu noile tehnologii la Nokian Tyres.

Pentru început, senzorii instalaţi în anvelope vor măsura diferite variabile şi vor transmite informaţia către şofer, fie direct în sistemele de bord ale vehiculului, fie în dispozitivul mobil al şoferului. Cu toate acestea, o anvelopă cu adevărat inteligentă este una care poate reacţiona automat la informaţiile primite de la senzor, fără ca şoferul să intervină.

Industria anvelopelor a făcut deja primii paşi înspre anvelopele inteligente, iar senzorii sunt utilizaţi deja pentru măsurarea presiunii de umflare. Totuşi, anvelopele cu adevărat inteligente nu sunt încă disponibile.

Pentru ca acest lucru să devină realitate, trebuie să rezolvăm o serie de situaţii, de pildă cum să facem senzorii durabili şi suficient de siguri în timpul presiunii continue la care sunt supuşi şi cum să facem din tehnologia inteligentă o parte firească a procesului masiv de producţie a anvelopelor.

Pe lângă anvelope inteligente, consumatorii doresc şi anvelope sigure. Potrivit sondajului Nokian Tires, aproape un şofer din doi şi-ar dori ca anvelopele să ofere mai multă siguranţă.

1. Să fie mai sigure 44% (toate ţările)
Germania 34%, Italia 51%, Franţa 30%, Republica Cehă 50%, Polonia 56%

2. Să utilizeze tehnologia senzorilor pentru a se adapta la diferite condiţii 34% (toate ţările)
Germania 30%, Italia 40%, Franţa 35%, Republica Cehă 28%, Polonia 35%

3. Să elimine necesitatea schimbării sezoniere 33% (toate ţările)
Germania 35%, Italia 30%, Franţa 40%, Republica Cehă 28%, Polonia 34%

4. Să se uzeze într-un ritm mai lent decât în prezent 25% (toate ţările)
Germania 27%, Italia 19%, Franţa 21%, Republica Cehă 33%, Polonia 25%

5. Să ruleze uşor, economisind combustibil şi, prin urmare, extinzând autonomia vehiculului electric 23% (toate ţările)
Germania 28%, Italia 23%, Franţa 19%, Republica Cehă 24%, Polonia 21%

6. Să fie rezistente la înţepături, să se repare singure 22% (toate ţările)
Germania 19%, Italia 20%, Franţa 17%, Republica Cehă 25%, Polonia 31%


 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide