Stânga unu, dreapta trei, c’aşa-i legea pe la ei

Autor: Alexandru Banu 26 mart. 2018 Știri auto
Stânga unu, dreapta trei, c’aşa-i legea pe la ei

Un grup de şoferi din Maine, SUA, a dat în judecată angajatorul pentru că acesta nu compensat şoferii pentru lucrul suplimentar. Un judecător a decis ca aceştia să primească 5 milioane de dolari drept despăgubire, conform CNN.

Judecătorul a decis în favoarea şoferilor ce transportau lapte datorită lipsei unei virgule (virgula serială/virgula Oxford) din legea muncii din Maine. Rolul virgulei Oxford este de a clarifica înţelesul într-o enumeraţie, fiind plasată înaintea conjuncţiilor „şi”, „sau”. De exemplu: „obiectul a, obiectul b, şi obiectul C”. Utilizarea acestei virgule nu este des întâlnită jurnalism, dar este încă folosită în SUA în anumite condiţii.

Angajatorul şoferilor a susţinut că aceştia nu trebuie plătiţi pentru munca de peste program deoarece conform legii muncii din Maine ei sunt scutiţi de plată pentru această muncă suplimentară.

În lege se precizează că se scutesc de la plata muncii suplimentare angajaţii care efectuează următoarele sarcini:

Prelucrarea, convervarea, congelarea, uscarea, comercializarea, depozitarea, ambalarea pentru transport sau distribuţie a:

a) produselor agricole
b) produselor din carne sau peşte
c) produselor perisabile

Fără virgula oxford, propoziţia „ambalarea pentru transport sau distribuţie” se poate intepreta ca un singur act: ambalare şi transport sau ca două sarcini separate: ambalare pentru transport şi distribuţie.

CITEŞTE CONTINUAREA AICI

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide