Studiu: Siguranţa închiderilor Keyless

Foarte mulţi dintre noi considerăm că sistemul de deschidere / închidere Keyless este unul suficient de sigur însă o echipă de cercetători ne demonstrează că ne înşelăm amarnic.

Studiu: Siguranţa închiderilor Keyless Studiu: Siguranţa închiderilor Keyless

Un grup de cercetători din Elveţia vor demonstra, la Simpozionul Network and Distributed System Security din San Diago, cât de simplu se poate deschide şi porni o maşină care beneficiază de sistemul Keyless fără a folosi cheia maşinii. Una din metodele pe care le vor prezenta presupune "cumpărături" în valoare de numai 100 de dolari.

"Sistemul" are două antene şi este nevoie de doi oameni pentru a-l utiliza. Unul dintre cei doi stă lângă maşina care se doreşte a fi deschisă şi pornită. Cel de-al doilea, îl urmăreşte pe proprietarul maşinii şi când se apropie, la mai puţin de opt metri, antena captează semnalul şi protocoalele emise de cheie şi sunt transmise, mai departe, celeilalte antene aflate chiar lângă maşină. Astfel, maşina va considera că cheia se află în apropiere şi permite deschiderea uşilor.

Cercetătorii au testat metoda de deschidere a uşilor pe 10 modele diferite, reuşind să le pornească pe toate.

Profesorul Tadayoshi Kohno de la Universitatea din Washington, împreună cu alţi cercetători, lucrează la securizarea sistemul Keyless astfel încât asemenea atacuri să fie imposibile sau foarte greu de dus la bun sfârşit.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.