Surpriza de la pompă. Cât plătesc astăzi şoferii pentru benzină şi motorină

O maşină diesel începe să fie un dezavantaj...

Surpriza de la pompă. Cât plătesc astăzi şoferii pentru benzină şi motorină Surpriza de la pompă. Cât plătesc astăzi şoferii pentru benzină şi motorină

De la începutul anului, preţul motorinei a crescut cu 12%, iar preţul benzinei cu 17 procente, informează Ştirile ProTv. Astfel, în ultimele luni motorina - cel mai vândut carburant din România, s-a scumput cu 64 de bani pe litru, în timp ce preţul benzinei a crescut cu 84 de bani pe litru.

La multe staţii de carburanţi, preţul motorinei standard a trecut de 6 lei pe litru.

În acest moment, şoferul care face plinul unui rezervor de 50 de litru cu cel mai ieftin sortiment de benzină plăteşte aproximativ 290 de lei, în timp ce şoferul care face plinul cu motorină plăteşte 298 de lei.

Pe 7 ianuarie, acelaşi şofer plătea 249 de lei pentru un plin de benzină şi 265 de lei pentru un plin de motorină.

Potrivit Oil Bulletin, la începutul săptămânii preţul mediu al motorinei standard în România era de 5,95 de lei, iar cel al benzinei de 5,81 de lei per litru.

Astfel, România are a treia cea mai ieftină benzină din UE, dar când vine vorba de motorină preţul mediu de la noi este mai mare decât în ţări precum Austria, Polonia, Malta şi Bulgaria.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.