Takata angajează 380 de oameni în România

Autor: Dana Ciriperu 30 aug. 2018 Știri auto
Takata angajează 380 de oameni în România
Fabrica de volane şi centuri de siguranţă Takata din Arad, operată de compania Takata România, preluată la finalul anului trecut de americanii de la Key Safety Systems (KSS) într-o tranzacţie la nivel global, are disponibile în prezent 380 de locuri de muncă, conform calculelor ZF pe baza informaţiilor existente pe site-ul AJOFM (Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Arad.
 
Cele mai multe joburi disponibile sunt pentru montatori subansamble (147), confecţioneri îmbrăcare volane în piele (100) şi manipulanţi mărfuri (30), dar există locuri de muncă şi pentru şefi de echipe, ingineri, programatori sau tehnicieni, potrivit AJOFM Arad. Pe piaţa locală funcţio­nează trei fabrici Takata, o fabrică de perne pentru airbaguri la Sibiu şi încă două unităţi la Arad, una producătoare de vo­lane şi una de centuri de siguranţă.

Cea mai mare entitate juridică Takata de pe piaţa locală este Takata România, cu sediul la Arad, care a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 2,75 mld. lei (601,6 mil. euro), un profit net de peste 48 mil. lei (10,5 mil. euro), cu un număr mediu de 4.830 de angajaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor. Businessul total realizat anul trecut de cele patru entităţi juridice Takata din România (Takata Sibiu, Takata Deta, Takata Jibou şi Takata România) a fost de 3,27 mld. lei (715,6 mil. euro), iar numărul total mediu de angajaţi a ajuns la 8.800 de oameni, potrivit calculelor ZF pe baza datelor publice.

Takata a deschis prima unitate de producţie din România în anul 1996 la Arad, iar opt ani mai tâziu a demarat producţia la Sibiu.

Citeşte articolul complet în Ziarul Financiar

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide