Taxa specială auto

Guvernul propune noţiuni mai clare legate de reglementarea taxei auto privind cererile Comisiei Europene.

Taxa specială auto Taxa specială auto

Taxa specială pentru autoturismele noi înmatriculate într-o perioadă mai mare de un an de la momentul fabricaţiei va fi calculată luând în considerare o vechime de până la un an, potrivit unei proceduri elaborate de Ministerul Economiei şi Finanţelor.

"În situaţia în care înmatricularea autoturismului sau autovehiculului nou, care nu a mai fost niciodată înmatriculat, intervine după o perioadă mai mare de un an de la data fabricaţiei, se consideră vechimea ca fiind de până la un an. Acest fapt va fi dovedit prin prezentarea documentului eliberat de vânzător în acest sens", se menţionează în procedură.

Calculul taxei se face pe baza mai multor elemente: categoria autovehiculului, norma de poluare, capacitatea cilindrică şi anul de fabricaţie, pe baza metodologiei din Codul Fiscal.

Documentul privind modul de calcul al taxei speciale va fi emis în regim de asistenţă contribuabililor, va fi eliberat pe loc solicitantului şi nu va avea ştampila unităţii fiscale. Pe baza acestui document populaţia va plăti taxa în contul de venituri al bugetului de stat deschis la unităţile Trezoreriei Statului.

Comisia Europeană (CE) a solicitat în repetate rânduri României să efectueze modificări ale actualei taxe, Guvernul având deja o propunere în acest sens.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.