Tesla Model S P85D vs. Dodge Challenger Hellcat: lupta cifrelor (VIDEO)

Tesla Model S P85D şi Dodge Challenger Hellcat sunt două animale foarte diferite, însă ambele sunt puse în mişcare de sisteme de propulsie care pun 700 CP pe asfalt (sau mai mult). Doar că de data asta nu e acelaşi drag race, ci o luptă a cifrelor.

Tesla Model S P85D vs. Dodge Challenger Hellcat: lupta cifrelor (VIDEO) Tesla Model S P85D vs. Dodge Challenger Hellcat: lupta cifrelor (VIDEO)

Americanii de la Consumer Reports s-au gândit că ar fi o idee bună dacă ar analiza ştiinţific diferenţele dintre o Tesla Model S P85D şi un Dodge Challenger Hellcat. Nu de alta, dar internetul e plin de liniuţe între cele două maşini cu 700 CP (716 CP în cazul Hellcatului).

Chiar dacă ambele au în jur de 700 CP, felul în care e trimisă această putere către asfalt diferă foarte mult. Iar videoclipul de mai jos explică în detaliu care sunt diferenţele - pe scurt, Tesla Model S P85D trimite instantaneu cuplul către drum, ceea ce se traduce într-o forţă de peste 1 G obţinută în mai puţin de o secundă de la plecarea de pe loc, în vreme ce muscle carul american are nevoie de ceva mai mult timp ca să se apropie de 0,8 G.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.