Top 10: cele mai ecologice maşini în Germania 2010

Lupta continuă a constructorilor de maşini de reducere a emisiilor poluante a fost răsplătită, în Germania, prin titlul de "Cea mai ecologică maşină".

Top 10: cele mai ecologice maşini în Germania 2010 Top 10: cele mai ecologice maşini în Germania 2010

Organizaţia germană pentru monitorizarea traficului (VCD - Verkehrsclub Deutschland) a dat publicităţii topul cu primele 10 modele care poluează cel mai puţin. VCD are în vedere pentru stabilirea punctajului fiecărui model patru criterii: nivelul emisiilor de CO2, gradul de poluare fonică, impactul asupra sănătăţii oamenilor şi gradul de poluare a naturii.

Punctajele celor patru criterii sunt obţinute în urma unor expertize, efectuate de specialişti recunoscuţi şi acreditaţi de Institutului pentru Energie şi Cercetare a Mediului Germania.

Astfel, pe primele două locuri regăsim, la egalitate, două modele japoneze: Toyota Auris Hibrid şi Toyota Prius. Punctajul obţinut de cele două maşini japoneze a fost de 7,53 puncte. Locul trei este ocupat tot de un model de la Toyota şi anume Toyota IQ, propulsat de motorul 1,0 VVT-i. Emisiile de CO2 ale acestui model sunt de numai 99 g/km.

De abia pe poziţia a cincea regăşim un model german, Volkswagen Polo 1.2 TDI BlueMotion, maşină care a acumulat un punctaj total de 6,95 puncte, dar a fost devansată de un model tot de origine japoneză, Honda Insight, care a reuşit să adune 7,13 puncte.

Top 10 cele mai ecologice maşini din Germania
Locul Marcă şi Model Punctaj
1 Toyota Auris Hibrid 7.53
2 Toyota Prius Hybrid 7.53
3 Toyota iQ 1.0 VVT-i 7.43
4 Hibrid Honda Insight 7.13
5 Volkswagen Polo 1.2 TDI BlueMotion 6.95
6 Nissan Pixo 6.83
7 Suzuki Alto 6.83
8 smart fortwo CDI 6.80
9 Honda Civic Hybrid 6.66
10 Seat Ibiza ECOMOTIVE 1.2 TDI CR 6.65
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.