Top 5 Siguranţă în 2009

În 2009, Euro NCAP a schimbat procedura de testare, iată care sunt cele mai sigure 5 maşini testate anul trecut după noile rigori.

Top 5 Siguranţă în 2009 Top 5 Siguranţă în 2009

În 2009 Euro NCAP a introdus o nouă schemă de punctare, bazată pe patru criterii de siguranţă: adulţi, copii, pietoni şi dotări de siguranţă. Astfel, britanicii specializaţi în examinarea siguranţei rutiere au alcătuit pentru prima dată un top cu modelele testate anul trecut.

Cel mai sigur model este Volkswagen Golf VI, model care iniţial a fost probat în 2008, dar care a fost inclus şi în sesiunea după criteriile din 2009. Capitolele la care acest model excelează sunt siguranţa adulţilor şi cea a copiilor, dar nu a fost cotat la fel de bine la siguranţa pietonilor şi tehnologie.

Pe locurile următoare s-au clasat două modele hibrid, Honda Insight fiind pe locul doi, iar Toyota Prius pe locul al treilea. Top 5 a fost completat de Toyota Avensis, Volvo XC60 şi Opel Astra. La polul opus, cele mai puţin sigure maşini ale anului 2009 au fost Suzuki Alto şi Toyota Urban Cruiser, ambele primind doar trei stele.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.