Toyota a devansat General Motors

Autor: Mediafax 13 iun. 2007 Știri auto
Toyota a devansat General Motors

Producătorul japonez a vândut anul trecut 8.808.000 de automobile, cu 128.000 de unităţi mai mult decât General Motors, dacă sunt excluse vehiculele comerciale produse de o divizie a GM din China, potrivit Automotive News Data Center, care publică un clasament anual al producătorilor auto.

Vehiculele produse de GM în China nu au fost incluse în calcul întrucât divizia este deţinută în proporţie de 51% de partenerul local Shanghai Automotive Industry Corp (SAIC). Grupul american a inclus însă 420.140 de vehicule comercializate de divizia din China în propriile rezultate, a precizat publicaţia.

Datele companiei Toyota referitoare la vânzări, care includ şi vehiculele comercializate de diviziile Daihatsu Motor şi Hino Motors, corespund calculelor Automotive News. Chiar şi după calculele GM, vânzările grupului american au fost, în primul trimestru al anului 2007, cu 90.000 de unităţi sub cele ale Toyota.

Preluarea poziţiei de lider mondial de către Toyota, în acest an, este aproape o certitudine, în condiţiile în care producătorul japonez anticipează comercializarea a 9,34 milioane de automobile în 2007, iar General Motors 9,2 milioane de unităţi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide