Toyota vrea o creştere de 6% pe anul următor

Toyota Motor a anunţat funizorii de componente auto că intenţionează să producă peste zece milioane de vehicule în 2008, în creştere cu 6% faţă de volumul prognozat pentru acest an, potrivit cotidianului nipon Nikkei, citat de Reuters.

Toyota vrea o creştere de 6% pe anul următor Toyota vrea o creştere de 6% pe anul următor
Principalul constructor auto japonez are ca obiectiv producerea a 10,4 milioane de vehicule în 2008, la nivel de grup, faţă de 9,74 milioane de unităţi planificate pentru acest an.

Avansul semnificativ al vânzărilor grupului, care mai include firmele Daihatsu Motor şi Hino Motors, a contribuit la plasarea Toyota pe poziţia de lider al pieţei auto mondiale în 2006, în funcţie de volumul vânzărilor, depăşind General Motors, cel mai mare constructor mondial timp de 75 de ani.

Constructorul auto anticipează creşteri ale vânzărilor în SUA şi pe pieţele emergente, inclusiv în China, pe fondul tendinţei de majorare a cererii pentru vehiculele grupului, recunoscute pentru eficienţa consumului de combustibili.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.