TRW ar putea introduce airbag-uri laterale exterioare până în 2020

Specialiştii în siguranţă de la TRW Automotive ar putea lansa până în 2020 un sistem de airbag-uri laterale exterioare, tehnologia urmând să debuteze pe un sedan german.

TRW ar putea introduce airbag-uri laterale exterioare până în 2020 TRW ar putea introduce airbag-uri laterale exterioare până în 2020

Conform britanicilor de la autoexpress.co.uk, sistemul de airbag-uri laterale exterioare dezvoltat de TRW Automotive ar putea debuta pe piaţă până în 2020, pe o berlină germană.

În caz de accident, pernele de aer amplasate sub pragurile laterale ale maşinii se vor umfla în 20-30 de milisecunde, protejând astfel partea laterală a maşinii.

În prezent, inginerii lucrează la perfecţionarea unui sistem de camere video şi mini-radare care să detecteze cu exactitate momentul în care este necesară activarea airbag-urilor. Compania ia foarte în serios acest proiect, lucru dovedit de vice-preşedintele TRW Automotive, citat de DailyMail, care a precizat că 37-40% dintre accidentele rutiere survin în urma unor impacturi laterale.

Vi se pare util şi fiabil un asemenea sistem?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.