Un grup de angajaţi Tesla reclamă condiţiile de lucru şi acuză compania că face rabat la calitate pentru a creşte producţia

Autor: ProMotor 18 iul. 2019 Știri auto
Un grup de angajaţi Tesla reclamă condiţiile de lucru şi acuză compania că face rabat la calitate pentru a creşte producţia

Un grup de foşti şi actuali angajaţi Tesla susţin că fabrica companiei din Fremont, California, oferă condiţii improprii angajaţi săi, iar acestora li se cere să facă rabat la calitate pentru a atinge ţintele de producţie, informează Automotive News Europe, care citează CNBC.

Potrivit CNBC, muncitorilor care produc Tesla Model 3 li se cere să îndure frigul pe timp nopţii şi căldura extremă în timpul zilei, dar şi să lucreze în aerul plin de fum care a fost anul trecut în California, după o serie de incendii de pădure.

Totodată, angajaţii ar fi fost presaţi de supraveghetori să repare componente de plastic crăpate din cauza frigului şi să reducă testele de etanşeitate pentru apă, totul pentru a îndeplini ţintele de producţie.

Un purtător de cuvânt Tesla a spus că acuzaţiile potrivit cărora constructorul face rabat la calitate sunt false.

„Aceasta nu este o practică care are loc sau pe care angajaţii sunt instruiţi să o îndeplinească. Echipe speciale de inspecţie urmăresc fiecare maşină prin fiecare stadiu al liniei de producţie şi fiecare maşină este supusă unui proces de control de calitate înainte să părăsească linia de producţie”, a spus oficialul Tesla.

Compania a mai spus că „anecdotele transmise de CNBC din câteva surse anonime sunt înşelătoare şi nu reflectă practicile companiei sau mediul de lucru de la Tesla”.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide