Un grup de studenţi americani a reinventat roata

Autor: Iulian Dnistran acum 8 ani Știri

Trei studenţi la inginerie de la Universitatea San Jose din statul american California vor să recreeze sistemul de roţi folosit pe conceptul Audi RSQ care a apărut în filmul hollywoodian „I, Robot”. Mai simplu spus, Max Ratner, Henry Li şi Andrew Parmar au creat o motocicletă care în loc de roţi convenţionale are roţi sferice.

Cei trei s-au inspirat din tehnologia folosită la sistemul de transport personal Segway şi de la un robot construit în Tokyo, Japonia.

Sferele sunt construite din fibră de carbon şi fibră de sticlă şi sunt controlate de câte trei motoare electrice care, prin mişcările lor, păstrează motocicleta în poziţie dreaptă şi permit motocicletei să se învârtă în loc.  Mai mult, motocicleta cu roţi sferice poate să schimbe imediat direcţia în care se deplasează.

Studenţii spun că au vrut doar să arate lumii că aşa ceva este posibil şi că printre avantajele sistemului s-ar număra uşurinţa de a parca un vehicul cu astfel de roţi, dar şi evitarea accidentelor.

Deocamdată, cei trei mai au de lucrat la partea de programare înainte ca prototipul să fie complet funcţional.Comentarii
Inchide