Un mini Volkswagen pentru pitici

Exact, cei de la Volkswagen, în goana de a deveni numărul unu mondial, iau în calcul orice clienţi, pentru care creează maşini adaptate. Din păcate pentru cei cu nanism hipofizar, Volkswagen Mini-Gol nu e un model de serie mare, ci unul conceput din raţiuni de marketing.

Un mini Volkswagen pentru pitici Un mini Volkswagen pentru pitici

VW Mini-Gol la scara redusaFiliala Volkswagen Brazilia a făcut un lucru foarte interesant. De fapt, două, pentru că în acest moment există două modele Volkswagen Gol la scară redusă. Nu vorbim nicidecum de nişte jucării, ci de maşini care pot fi conduse în viaţa reală.

Volkswagen Mini-Gol se aseamănă foarte bine cu un model normal VW Gol, dar este "intrat la apă" cu 30% faţă de maşina de serie. Prin urmare, are numai 2,25 metri lungime, iar lăţimea este în jur de 1 metru. Interiorul lui Mini-Gol poate primi doar persoane de până la 1,5 metri înălţime - deci ori copii, ori persoane cu nanism hipofizar.

VW Mini-Gol are motor de kartMotorizarea este asigurată de un motor de kart, care dezvoltă 5,5 CP. Viteza maximă a maşinii este şi ea la cote mini: doar 27 km/h. Totuşi, postul de conducere se bucură de aproape acelaşi tratament ca modelul mai mare, de serie, preluând cu fidelitate liniile planşei de bord.

Cele două modele create de Volkswagen Brazilia nu sunt de vânzare, în cazul în care cineva este interesat. Una dintre maşini este folosită în Parcul de distracţii Ocio, din Santa Catarina (Brazilia), iar cealaltă face obiectul diferitelor expoziţii sau evenimente unde brandul este prezent cu exponate.

Oare Volkswagen a pus şi aceste două maşini la socoteală când a comunicat cifrele de producţie?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.