Un nou examen medical pentru şoferi. Dacă nu treci testul, rămâi fără permis

Autor: Cristian Agatie 21 aug. 2019 Știri auto
Un nou examen medical pentru şoferi. Dacă nu treci testul, rămâi fără permis

Conform unui proiect de ordin de ministru publicat pe pagina Ministerului Sănătăţii, cei care doresc să devină şoferi profesionişti vor avea de făcut în plus un control pneumologic, care va deveni obligatoriu.

Potrivit proiectului, controlul pneumologic pentru identificarea riscului de apnee în somn se realizează doar pentru solicitanţii de permise pentru grupa II (şoferi profesionişti). În urma acestei examinări, candidatul va fi declarant apt/inapt. În cazul în care la una din specialităţile medicale menţionate în fişă candidatul este declarant inapt conducere auto, aceasta va fi şi concluzia finală a examenului medical.

 

Actuala legislaţie prevede ca fişa medical pentru obţinerea permisului să conţină examene de specialitate la medicină internă, ortopedie şi traumatologie, neurologie, psihiatrie, otorinolaringologie şi oftalmologie. Proiectul prevede ca persoanele care doresc să obţină permis de categoria II, adică C, CE, C1, C1E, D, DE, D1, D1E, Tr, Tv, Tb (autovehicule de mari dimensiuni, precum autobuze, camioane, transport mărfuri), să facă şi un examen la specialitatea pneumologie.

Proiectul mai prevede, de asemenea, creşterea valabilităţii examenului medical, de la 6 luni, cât este în prezent, la 1 an, în cazul tuturor categoriilor de obţinere a permisului de conducere.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide