Un nou gadget pentru maşini: claxonul tactil. O idee bună?

Autor: Oraan Mărculescu 01 apr. 2013 Știri auto
Un nou gadget pentru maşini: claxonul tactil. O idee bună?

Moda smartphone-urilor cu ecrane tactile a invadat pur şi simplu lumea auto, cel mai la îndemână exemplu fiind touchscreen-urile din ce în ce mai mari de la bordul maşinilor.

Iată că TRW, unul dintre marii specialişti în echipamente auto, anunţă un nou gadget: claxonul tactil. Adică nu mai e nevoie de apăsarea pe butucul central al volanului pentru a activa cunoscutul sunet de avertizare (sau, după caz, cu diverse mesaje…).

Noul claxon tactil va presupune pur şi simplu atingerea uşoară cu degetul a unei zone speciale, activarea dispozitivului ”gălăgios” urmând a se face prin unde radio. Marele avantaj evidenţiat de TRW ţine de eliminarea complexităţii mecanice a integrării sistemului clasic în volan, ceea ce va duce la noi posibilităţi pentru designeri, dar şi pentru tehnicienii care se ocupă de airbagul pentru şofer.

Costurile unui claxon tactil nu au fost divulgate, deocamdată, dar, dat fiind că TRW declară că are deja contracte cu unii producători mari de autoturisme, care vor propune încă din 2014 claxonul tactil pe maşinile de serie, ne face să credem că vorbim de un cost rezonabil.

CREDEŢI CĂ E O IDEE BUNĂ NOUA IDEE A CLAXONULUI TACTIL?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide