VIDEO: acesta este viitorul comenzilor tactile din maşini

Mulţi credeau că trecerea de la butoanele clasice la displayurile tactile a fost o revoluţie. Nicidecum, revoluţionară este propunerea inventatorului Matthaeus Krenn - vedeţi în continuare despre ce este vorba.

Pe scurt, un inconvenient al actualelor sisteme multimedia din maşinile dotate cu displayuri tactile este faptul că utilizarea comenzilor se reduce la nişte iconiţe, care se controlează cu un deget şi care, de cele mai multe ori, nu rezolvă problema distragerii de la condus.

Inventatorul Matthaeus Krenn vine cu o idee nu neapărat revoluţionară pentru lumea gadgeturilor, dar foarte interesantă pentru maşini. Deoarece presupune utilizarea tuturor degetelor unei mâini pentru a comanda diversele funcţii ale maşinii.

Cel mai greu va fi să reţii ce vrei să se-ntâmple când foloseşti trei degete, nu doar două...

Practic, se obţin astfel până la 8 comenzi distincte, în funcţie de numărul de degete folosite şi distanţa la care sunt ţinute (strânse sau nu), comenzi care pot fi customizate în funcţie de doleanţele utilizatorului.

De urmărit în viitor dacă ideea lui Krenn va ”prinde” la marii constructori auto, pentru care evoluţia galopantă a domeniului IT este o adevărată problemă, maşinile ţinând greu pasul cu noile gadgeturi.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.