VIDEO: Cea mai înaltă şosea din Noua Zeelandă, cucerită cu puterea driftului

În Noua Zeelandă există o şosea care se numeşte Crown Range, iar această şosea este, întâmplător sau nu, cel mai înalt drum asfaltat din ţara aflată în Oceanul Pacific. Adică un drum destul de îmbietor pentru pasionaţii condusului sportiv.

VIDEO: Cea mai înaltă şosea din Noua Zeelandă, cucerită cu puterea driftului VIDEO: Cea mai înaltă şosea din Noua Zeelandă, cucerită cu puterea driftului

Fiecare ţară are un drum care poartă titlul de „cea mai înaltă şosea”. În România este Transalpina, care urcă până la altitudinea de 2.145 m, iar în Noua Zeelandă este Crown Range, care nu prea se ridică la nivelul Transalpinei, fiindcă are o altitudine maximă de 1.076 m şi o lungime de doar 10,4 km, spre deosebire de drumul nostru, care se mândreşte cu o lungime de peste 100 km.

Chiar şi aşa, însă, cea mai înaltă şosea din Noua Zeelandă a fost închisă temporar pentru a-l lăsa pe Mike Whiddett, zis şi „Mad Mike”, să-şi facă de cap cu a lui Mazda RX-7 cu 750 CP pe cele 47 de viraje ale drumului.

Ce a ieşit, vedeţi în clipul video de mai jos:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.