VIDEO: Cum se vede o tură pe circuit prin intermediul Google Glass

Google Glass este un gadget care are potenţialul de a revoluţiona felul în care interacţionăm pe internet. Dar cum îi poate ajuta pe şoferi perechea de ochelari electronici? Unul dintre răspunsurile la această întrebare ar putea fi înregistrarea de clipuri video în timpul curselor de maşini.

VIDEO: Cum se vede o tură pe circuit prin intermediul Google Glass VIDEO: Cum se vede o tură pe circuit prin intermediul Google Glass

Google Glass este, în esenţă, o ramă de ochelari prin intermediul căreia poţi înregistra clipuri video, poţi face poze şi poţi verifica harta oraşului în care te afli fără să scoţi telefonul din buzunar. Toate informaţiile sunt afişate pe un ecran minuscul care stă în faţa ochiului drept.

Dar cum poate fi folosită această tehnologie pentru a-i ajuta pe şoferi? Unul dintre răspunsuri este că Google Glass are potenţialul de a juca rolul unui sistem de navigaţie care afişează informaţiile despre rută direct în ochiul şoferului, fără ca el să îşi ia privirea de la drum pentru a verifica ecranul de pe bord.

Un alt răspuns ar fi că Google Glass înregistrează clipuri video din perspectiva şoferului, ceea ce ar putea duce la o nouă tendinţă în ale înregistrărilor cu maşini de pe Youtube.

În clipul de mai jos puteţi vedea cum arată o tură de circuit înregistrată cu Google Glass din perspectiva şoferului:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.