VIDEO: Manon Osservoort, femeia care a ajuns la Polul Sud cu un tractor

Acum că ţi-ai despleticit limba după ce ai citit titlul, poţi să respiri uşurat că altcineva a avut ideea de a merge până la Polul Sud cu un tractor. Sigur, dacă ideea de a merge 2.500 km cu viteza uimitoare de 10 km/h, poate expediţia asta ar fi fost potrivită pentru tine.

VIDEO: Manon Osservoort, femeia care a ajuns la Polul Sud cu un tractor VIDEO: Manon Osservoort, femeia care a ajuns la Polul Sud cu un tractor

„Tractorista”, aşa i se spune olandezei Manon Osservoort, care a plecat din ţara de baştină cu un tractor către destinaţia Polul Sud. Iar acum, după cinci ani de la începerea demersurilor, expediţia a ajuns la final.

Ultima parte a călătoriei a pornit de la baza rusească Novo din Antarctica, a avut o distanţă de peste 2.400 km şi a durat 16 zile din cauză că viteza maximă a fost de doar 10 km/h (pentru că, ştii, vremea la Polul Sud nu e chiar ca în Hawaii).

Toată nebunia a fost dusă până la capăt cu un tractor Massey Ferguson 5610 echipat pentru iarnă şi a fost un fel de omagiu adus expediţiei lui Sir Edmund Hillary din 1958, care a mers până la Polul Sud cu tractoare Ferguson TE20.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.