Viitorul Volkswagen T-Cross promite să fie cel mai sigur crossover din segment – VIDEO

Autor: Marius Vișan 12 oct. 2018 Știri auto

Volkswagen a lansat un nou videoclip teaser cu noul T-Cross, înainte de debutul său de pe 25 octombrie. Acesta se concentrează pe siguranţă, pe sistemul de frânare de urgenţă şi pe sistemul de detectare a pietonilor. Sistemul vine standard pe T-Cross şi utilizează un senzor care detectează alte vehicule şi pietoni care îi apar în cale. 

Când detectează o eventuală coliziune, sistemul va avertiza şoferul şi va pregăti automat frâna. Dacă şoferul nu răspunde prin atingerea pedalei de frână, crossover-ul va începe automat să se oprească pentru a preveni sau a reduce severitatea unei coliziuni.

Volkswagen notează că sistemul de frânare de urgenţă este doar unul dintre numeroasele caracteristici de siguranţă ale crossover-ului, ceea ce face ca T-Cross să fie cel mai sigur vehicul din clasa sa. Alte sisteme standard de asistare a şoferului includ Lane Assist şi Front Assist. Modelul poate fi echipat, de asemenea, cu sistemul Adaptive Cruise Assistant (sistem de control al vitezei) şi senzori Blind Spot.

Compania Volkswagen a rezervată în privinţa specificaţiile tehnice ale noului model, însă se aşteaptă să fie oferit cu motoare pe benzină şi diesel. Se preconizează că vor fi incluse un TSI de 1,0 litri cu 93 CP şi 113 CP. De asemenea, ar putea fi introdus şi un TSI de 1.5 litri cu o putere de 148 de cai, precum şi un motor diesel de de 93 CP. 

T-Cross va fi lansat în Europa în primăvara lui 2019. 

VIDEO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide