Vinieta de Bucureşti: Gabriela Firea va modifica proiectul prin care se taxează accesul maşinilor în Bucureşti

Autor: Cristian Agatie 27 aug. 2019 Știri auto
Vinieta de Bucureşti: Gabriela Firea va modifica proiectul prin care se taxează accesul maşinilor în Bucureşti

„Pe 1 octombrie se finalizează dezbaterea publică legală şi voi veni în faţa Consiliului General, în şedinţa din octombrie, cu acest proiect îmbunătăţit, în care voi ţine cont de tot ceea ce mi-au transmis cetăţenii şi de tot ce dumneavoastră ne transmiteţi către cabinetul primarului general”, a declarat, marţi, Gabriela Firea, în timpul şedinţei CGMB.

Edilul Capitalei a precizat că a ţinut cont de observaţiile făcute pe site-ul primăriei cu privire la acest proiect şi spune că sunt şi câteva situaţii de înţeles, care trebuie să se regăsească sub forma unor excepţii.

„Cele mai multe observaţii sunt legate de imposibilitatea, dacă rămâne proiectul aşa cum a fost prezentat, de a mai avea de la 1 ianuarie un autoturism înmatriculat într-un alt judeţ care se deplasează în Municipiul Bucureşti fără a plăti vinieta. Am ţinut cont de observaţiile care relevă faptul că sunt şi situaţii de înţeles, situaţii speciale, ce ar trebui să fie regăsite sub forma unor excepţii. De exemplu, cetăţenii care, deşi au domiciliul în Bucureşti, nu pot înmatricula maşina în Bucureşti, deoarece au preluat un leasing de la o societate înregistrată pe raza altui judeţ şi care garantează că la finalizarea leasingului îşi vor înmatricula autoturismul în Bucureşti”, a mai declarat Gabriela Firea.

Potrivit proiectului, tarifele pentru accesul în zona centrală a maşinilor Euro 3 înmatriculate în Bucureşti va fi de 75 de lei pentru o lună, 500 de lei pentru 6 luni, respectiv 900 de lei pentru 12 luni. Maşinile înmatriculate în alte judeţe vor plăti o taxă de 10 lei pe zi, 200 de leipe lună, 1.100 delei pentru 6 luni sau 1.900 de lei pe an.

Accesul în zonele de restricţie fără plata vinietei se sancţionează cu amendă de la 1.500 la 2.000 de lei.  Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor din prezenta hotărâre se fac de către poliţie, poliţia locală şi împuterniciţi ai Primarului General, conform competenţelor.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor

Comentarii
Inchide