Volkswagen se vinde mai bine în China decât în Germania

În prima jumătate a lui 2009, Volkswagen a vândut mai multe maşini în China decât în Germania. Este un record, care nu ar trebui să ne mire, dată fiind importanţa pieţei auto din China.

Volkswagen se vinde mai bine în China decât în Germania Volkswagen se vinde mai bine în China decât în Germania

Conform statisticilor, în primele 6 luni ale lui 2009, VW China a vândut 652.000 maşini noi, în timp ce VW Germany a vândut numai 630.190 maşini în Germania. Este pentru prima dată când vânzările pe piaţa chineză de maşini Volkswagen le depăşesc pe cele de pe piaţa autohtonă a producătorului.

Piaţa auto din China este peste cea germană şi din punctul de vedere al creşterii vânzărilor: plus 22,7% vânzări maşini Volkswagen în China, faţă de plus 18,3% în Germania - şi asta pe fondul scăderii cu 5% a vânzărilor de maşini noi pe plan mondial.

Mai trebuie menţionat faptul că, pe lângă potenţialul cu mult mai mare al pieţe chineze, VW China produce maşini Volkswagen de generaţie mai veche şi cu preţuri mult mai mici.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.