Volkswagen T-Roc R accelerează la 100km/oră în doar 4,9 secunde - VIDEO - GALERIE FOTO

Sprint-ul de la 0 la 100 km / h a lui Volkswagen T-Roc R durează doar 4,9 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 250 km / h.

Volkswagen T-Roc R accelerează la 100km/oră în doar 4,9 secunde - VIDEO - GALERIE FOTO Volkswagen T-Roc R accelerează la 100km/oră în doar 4,9 secunde - VIDEO - GALERIE FOTO

Până de curând, SUV-urile de performanţă aparţineau brandurilor premium, însă, de curând, producatorii de automobile mainstream intră şi ei pe aceasta piaţă. Unul dintre ele este VW T-Roc R. 

Stabilit pentru a debuta la Salonul Auto de la Geneva de luna viitoare, T-Roc R marchează prima dată când simbolul "R" este folosit pe un SUV. Dezvoltat de Volkswagen R, T-Roc R oferă aproximativ aceeaşi putere ca şi un Golf R.

Acesta utilizează acelaşi motor turbo cu patru cilindri TSI de 2.0 litri care produce 296 CP şi un cuplu 400 Nm.  Conectat la o transmisie automată DSG cu dublă ambreiaj cu 7 trepte şi o tracţiune integrală standard 4Motion, motorul pe benzină permite modelului T-Roc să se bucure de performanţe impresionante pentru un SUV.

Sprint-ul de la 0 la 100 km / h durează doar 4,9 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 250 km / h. Cei de la VW a făcut mai mult decât să transfere motorul de înaltă performanţă pe şasiul T-Roc. SUV-ul are o suspensie coborâtă şi un sistem standard de direcţie progresivă, în timp ce sistemul de frânare provenit de la Golf R Performance ajută la oprirea în siguranţă a vehiculului.

Alte caracteristici de îmbunătăţire a performanţei includ o funcţie Launch Control, un nou mod de conducere "Race" şi capacitatea de a opri manual controlul electronic al stabilităţii. „Launch Control” (lansare controlată), permite porniri de pe loc ale maşinii la performanţă maximă, acesta limitând deraparea roţilor la starturile de pe loc până la un nivel optim. 

Alte modificări minore ale stilului exterior includ capacele cromate pentru oglinzi, spoilerul acoperişului, etrierele de frână negre şi accesoriile uşilor în culoarea vehiculului. De asemenea, clienţii au opţiunea de a alege un acoperiş negru.

În interior, T-Roc R prezintă aceeaşi ambianţă sportivă datorită numeroaselor detalii ale mărcii R, cum ar fi volanul multifuncţional cu partea de jos plată, pedale din oţel inoxidabil, iluminare ambientală în diverse nuanţe, ornamente "R", suporturi pentru perne din microfibră ArtVelours, tapiţerie din piele Nappa şi inserţii de carbon.

Deocamdată, în România, este disponibil doar Volkswagen T-Roc în varianta standard. Preţurile pentru acesta încep de la 18.300 de euro (TVA inclus).

VIDEO

Sursă: carscoops.com

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.