Voltul lui Cadillac

Autor: Dan Vache 17 aug. 2011 Știri auto

Oficialii General Motors au dat undă verde construirii celui de-al treilea hibrid compact al companiei. După Chevrolet Volt şi Opel Ampera, Cadillac se va folosi de platforma acestora şi va aduce pe lume un minunat Converj. Adică o maşină inspirată din conceptul cu acest nume prezentat acum mai bine de doi ani.

Primul hibrid compact Cadillac va fi lansat în 2013 şi foarte probabil va fi botezat conform nomenclaturii actuale a mărcii – cu trei litere. El va folosi o motorizare 1.5 Voltec, foarte probabil îmbunătăţită faţă de ce se găseşte acum sub capotele lui Volt şi Ampera. Cadillac-ul compact hibrid nu va beneficia însă de motorizarea schimbată radical care este aşteptată în 2015 pentru facelift-ul celor două hibride deja existente. Aşteptaţi-vă ca viitorul Caddy să fie mai rapid totuşi decât Chevy sau Opel.

Converj nu a fost un proiect omorât în faşă dar la începutul acestui an a existat o comunicare oficială care desfinţa orice idee legată de un astfel de viitor model. Însă acum, având în vedere că Volt este practic sold-out în America şi GM caută soluţii pentru mărirea producţiei, un hibrid-compact Cadillac mai luxos şi mai rapid este o idee care poate deveni foarte profitabilă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide