Volvo va limita viteza maximă a automobilelor sale la 180 km/h

Începând de anul viitor, 180 km/oră va fi viteza maximă a acestor maşini!

Volvo va limita viteza maximă a automobilelor sale la 180 km/h Volvo va limita viteza maximă a automobilelor sale la 180 km/h

Volvo Cars va limita viteza maximă a automobilelor sale la 180 km/h, începând cu anul 2020.

Viziunea companiei în materie de siguranţă este una dintre cele mai ambiţioase din industria auto: începând cu anul 2020, nicio persoană nu va mai fi rănită sau ucisă într-o maşină nouă Volvo. Doar tehnologia nu va reuşi să elimine complet accidentele, de aceea Volvo Cars îşi îndreaptă atenţia asupra comportamentului şoferilor. Cercetările făcute de Volvo Cars au identificat trei elemente ce reprezintă ”lacune” în procesul de stopare a accidentelor grave, iar viteza excesivă este una dintre cauzele predominante.

În afara limitării vitezei maxime, compania cercetează modul în care combinaţia dintre controlul inteligent al vitezei şi tehnologia geofencing ar putea pe viitor reduce automat viteza automobilelor în apropierea şcolilor şi spitalelor.

 

În afară de viteză, celelalte două probleme nerezolvate sunt: intoxicarea şi neatenţia. Deşi este ilegal să conduci sub influenţa alcoolului sau a drogurilor în cea mai mare parte a lumii, acesta rămâne motivul principal al accidentelor mortale de pe şosele.

Neatenţia cauzată de telefoanele mobile sau de alte aspecte care afectează prezenţa activă în trafic, reprezintă un alt factor care cauzează accidente şi decese. Din multe puncte de vedere este la fel de periculos ca atunci când şoferii conduc în stare de ebrietate.

Volvo Cars va prezenta aceste idei legate de abordarea problemelor de intoxicare şi neatenţie in cadrul unui eveniment care va avea loc în Suedia, pe 20 Martie.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.