Vom vedea un i9 la aniversarea centenarului BMW? Nu ne-ar displăcea...

În 2016, producătorul auto Bayerische Motoren Werke AG va împlini o sută de ani de la naştere. O cifră rotundă şi un eveniment care ridică întrebarea „vom vedea o variantă aniversară, mai sportivă a minunii i8?”. Iată ce ştim noi până acum.

Vom vedea un i9 la aniversarea centenarului BMW? Nu ne-ar displăcea... Vom vedea un i9 la aniversarea centenarului BMW? Nu ne-ar displăcea...

Chiar dacă stătea pe buzele mai multora dintre noi, primii care au pus întrebarea în mod public (şi au venit cu un răspuns în mod public) au fost cei de la Auto Motor und Sport, citaţi aici de BMWblog.com. Nemţii au dat curs zvonului că BMW ar pregăti un model mai performant bazat pe platforma actualului i8. Pe lângă un estetic şi mai agresiv, i9 ar înlocui motorul pe benzină, de 1,5 litri, cu unul mai mare şi mai performant - un şase-în-linie ar fi minunat. Iar motorul electric ar livra mai mult de 131 de cai-putere, cât indică acum pe i8. 

În timp ce ideea unui supercar hibrid BMW nu sună deloc rău (0-100 km/h în mai puţin de 4 secunde, viteză maximă de 250 km/h), fezabilitatea acesteia este limitată de filosofia „i” a BMW, care vrea să scoată în evidenţă mobilitatea durabilă (în engleză sună mai bine: „sustainable mobility”). Omul nostru de la BMW ne-a declarat că ideea pentru un i9 nu a fost niciodată adusă în nicio discuţie internă.

Dacă vrei să afli TOTUL despre BMW i8, citeşte aici testul ProMotor

Poate că întrebarea aceasta nu-şi are un răpuns ferm, însă nu putem să ignorăm întrebarea „Oare ce maşină aniversară pregăteşte BMW pentru 100 de ani?”. Una - chiar dacă nu i9 - cu siguranţă va fi. Ai vreo idee? 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.