VW Golf GTI Wolfsburg Edition, creat de studenţi şi expus la Worthersee

Studenţii germani fac lucruri interesante care ajung să fie expuse la Worthersee 2014. Vorbim desigur despre un VW Golf GTI unicat: Wolfsburg Edition.

VW Golf GTI Wolfsburg Edition, creat de studenţi şi expus la Worthersee VW Golf GTI Wolfsburg Edition, creat de studenţi şi expus la Worthersee

Inspiraţi de cei 40 de ani de istorie din spatele Golf-ului, 12 ucenici din cadrul fabricii din Wolfsburg au creat un model GTI unicat, botezat sugestiv Wolfsburg Edition şi prezentat în premieră la Festivalul Worthersee 2014. Înainte să reacţionaţi sceptic, ca la văzul altei ediţii speciale, ţinem să menţionăm că tinerii care au creat prototipul au vârste cuprinse între 18 şi 23 de ani.

După nouă luni de muncă, dezvoltarea modelului a fost finalizată, Golf GTI Wolfsburg Edition prezentându-se în felul următor: sub capotă stă un motor 2.0 TFSI a cărui putere a fost urcată până la 380 CP, în timp ce sistemul de evacuare din oţel inoxidabil sudat manual permite şoferului să regleze volumul sunetului produs de motor prin intermediul supapei de vacuum.

La exterior, echipa de tineri a optat pentru jante în două tonalităţi şi o combinaţie de roşu şi negru pentru caroserie şi elementele acesteia. Vopseaua a fost aplicată manual, iar elementul distinctiv îl reprezintă panorama oraşului Wolfsburg, stilizată în partea de jos a portierelor faţă.

Pentru habitaclu, studenţii au ales scaune Recaro tip scoică, decoraţiuni de culoare roşie şi tapiţerie din piele cu inserţii textile. Şi pentru că totul a fost o joacă ceva mai serioasă, portbagajul a fost dotat cu o consolă PlayStation conectată la un televizor LED-LCD de 24 de inci.

 

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.