VW ID.3 - Toate informaţiile despre primul model pur electric VW proiectat de la zero

Volkswagen demarează prima campanie pentru ID3, primul automobil electric proiectat de la zero

VW ID.3 - Toate informaţiile despre primul model pur electric VW proiectat de la zero VW ID.3 - Toate informaţiile despre primul model pur electric VW proiectat de la zero

Grupul Volkswagen a prezentat primele detalii cu privire la viitorul ID3, primul său model electric proiectat de la zero pentru a funcţiona pe baterii, marcând astfel intrarea în cursă directă cu modele precum Tesla Model 3, informează Ziarul Financiar.

Volkswagen ID va fi disponibil în trei versiuni de baterie, cu o autonomie de 330 km, 420 km şi 550 km în funcţie de baterie, care poate fi de 45 kWh, 58 kWh, respectiv 77 kWh. În Germania preţurile încep de la sub 30.000 de euro, iar versiunea intermediară va costa în Germania puţin sub 40.000.

Clienţii care vor cumpăra First Edition vor avea şi încărcare gratuită în primul an în limita a 2.000 kWh. Livrările în Germania încep în aprilie 2020.

În România, din cele 30.000 de modele din ediţia First Edition sunt alocate 450 de maşini. Cei care vor să primească maşina anul viitor, trebuie să achite un avans de 1.000 de euro, care este returnabil, în cazul în care clientul se va răzgândi. Versiunea First Edition va fi cu bateria intermediară, cu autonomia de 420 km.

Modelul ID.3 are 4,10 metri lungime, 1,8 metri lăţime şi 1,53 metri înălţime, fiind cu 155 de milimetri mai lungi decât ultima generaţie de VW Golf, dar şi mai lat cu 9 mm şi mai înalt cu 77.

Pe site-ul dedicat precomenzilor, noul model electric Volkswagen este descris în detaliu şi primele maşini vor face parte din ediţia specială 1st, produsă în 30.000 de exemplare. Livrările către clienţi vor începe la mijlocul lui 2020.

Modelul VW ID.3 va fi oferit cu tehnologie de încărcare rapidă, la maximum 100-125 kW DC. Astfel, la o viteză de încărcare de 100 kW, compania spune că în doar 30 de minute se poate obţine o autonomie de aproape 300 km.

 
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.