Ziua internaţională a mediului la Dacia

Grupul Renault a sărbătorit azi, 5 iunie, ziua internaţională a mediului printr-o conferinţă de presă dedicată acestui momentd fiind prezentată şi recent lansata variantă Logan GPL.

Ziua internaţională a mediului la Dacia Ziua internaţională a mediului la Dacia

Pentru a aduce fabrica de la Mioveni la standardele impuse în materie de protejare a mediului, din punct de vedere al producţiei, grupul francez a investit în acest sens în jur de 10 milioane de euro, începând cu anul 2000, ajungând ca în 2007 uzina Dacia să fie certificată ISO 14001, un standard foarte ridicat în ceea ce priveşte mediul înconjurător.

"Începând din anul 2000, Dacia a făcut din protecţia mediului o prioritate. Uzina de la Mioveni îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu politica de mediu a Grupului Renault. În ceea ce priveşte modelele produse la Dacia, acestea sunt din ce în ce mai economice şi ecologice. Toate modelele Dacia corespund normei de poluare Euro 4, iar 95% din componentele vehiculelor sunt reciclabile" a declarat François Fourmont, directorul general al Dacia.

Logan GPL este disponibil în toată reţeaua autorizată Dacia, având două nivele de echipare: Preference 1.4 MPI, care are un preţ de 8.000 euro şi Laureate 1.4 MPI, putând fi achiziţionat la 8.800 de euro. Sistemul de injecţie multipunct cu gaz este furnizat de Landi Renzo Omegas, unul dintre liderii mondiali pe piaţa de GPL. Emisiile de CO2 ale vehiculelor care utilizează carburantul GPL sunt cu 18% mai mici faţă de cele echipate cu motoare pe benzină. În plus, GPL-ul este cu aproximativ 50% mai ieftin decât benzina la pompa de alimentare.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.