Dacia Kanjara la Frankfurt 2009?

Săptămână viitoare se deschide cel mai mare salon auto din lume. Salonul Auto de la Frankfurt. Şi Dacia Kanjara va fi oare acolo?

Dacia Kanjara la Frankfurt 2009? Dacia Kanjara la Frankfurt 2009?

Dacia se pregăteşte intens să lanseze în curând primul SUV din istoria mărcii, Dacia SUV. Cum marca românească a crescut în ultimii ani puternic, ne aşteptăm evident ca o lansare atât de importantă să aibă loc la un salon pe măsură. Şi aici avem două posibilităţi: Salonul Auto de la Frankfurt, care începe săptămână viitoare şi de unde Promotor.ro va transmite LIVE încă de marţi, sau Salonul Auto de la Geneva 2010, de anul viitor, din martie.

În rândurile care urmează vom vedea care sunt şansele ca noua Dacia Kanjara să apară la Salonul Auto de la Frankfurt.

Vom începe cu argumentele contra:

  • Oficialii români de la Dacia neagă faptul că noul Dacia SUV va apărea la Frankfurt 2009
  • Înaintea fiecărei lansări importante, Dacia invită presa auto locală la salonul auto unde avea loc evenimentul de dezvelire.
  • Capacitatea de producţie ocupată integral la Mioveni ar putea duce la o amănare a producţiei noului model Dacia SUV

Pe de altă parte, sunt şi numeroase argumente pro:

  • Oficialii Dacia de fiecare dată au negat lansările iminente până aproape de ultimul moment
  • Pentru că Salonul Auto de la Frankfurt este cel mai mare din lume, deja toată presa importantă va fi prezentă la faţa locului, o invitaţie expresă din partea Daciei nefiind necesară pentru atragerea atenţiei
  • Cel mai probabil, Dacia nu se va prezenta cu un stand lipsit de noutăţi la cel mai important salon auto al toamnei, cu atât mai mult cu cât Germania reprezintă o piaţă atât de importantă în ultima vreme pentru Dacia
  • Terminarea programului Rabla în Germania ar putea duce la necesitatea acoperirii capacităţii de producţie eliberată cu o serie de comenzi ale unui nou model
  • Stadiul în care se aflau modelele Dacia SUV surprinse în cadrul uzinei arăta o maşină la finalul dezvoltării
  • Un oficial Dacia a declarat în vară unui ziar francez că Dacia se va prezenta la Salonul Auto de la Frankfurt 2009 cu noul model Dacia SUV
  • Preşedintele Traian Băsescu a discutat de curând cu Patrick Pelata în vederea achiziţionării primei maşini Dacia SUV, care să fie una de culoare roşie.

Dacă vine noua Dacia SUV la Salonul Auto de la Frankfurt este greu de spus cu siguranţă. Eu cred, însă, că vom vedea peste câteva zile versiunea finală a Dacia SUV sau un prototip foarte aproape de versiunea de serie. Vânzările vor debuta la începutul anului viitor în varianta Dacia Kanjara 4x2, pentru ca versiunea 4x4 să apară câteva luni mai târziu.

VOI CE PĂRERE AVEŢI?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.