Cât de frustrant e să ai un weekend o maşină care să coste numai 90.000 de euro?

Autor: Alexandru Banu 04 nov. 2016 Fete si masini

Cine spune că maşina asta e urâtă, e el un urât

E BMW. Ok, avem treabă. Ştim la ce ne aşteptăm. În primul rând trebuie să arate bine. E imposibil să nu arate bine. E BMW. Şi e X6. Cine spune că maşina asta e urâtă, e el un urât. Nu are cum să fie. Că nu e cea mai frumoasă sau că nu-ţi place ţie, domnule, asta e problema ta.

În al doilea rând, trebuie să aibă motor. Adică mulţi cai. Şi, spunem noi, un 3 litri diesel de 380 de cai, cam e motor. Are şi un “M” pe portbagaj care zice că undeva în harta lui genetică, e ceva supersport care o să te surprindă. Ne-a surprins, lansat şi de pe loc. Şi mai ales in SPORT+. Acolo începe să se termine asfaltul şi să ţii de volan. Cobori ochii un mm de la drum in headup display şi vezi 120. Mai apeşi un pic, te mai uiţi, mai apeşi şi ai ajuns la 180. E ok? Mai vrei? N-ai decât. Noi suntem în România. Cam ăsta e ACEL motor cu 6 cilindri-n linie. Arată ca reactoarele de la Cernavodă. Diferenţa e că astea de pe BMW, merg toate la linie.

Roşu de la 6.000

Bun, am mai citit şi alte teste şi DA!, nu urlă şi nu miroase a benzină pe eşapament şi parcă momentul în care-i dai nu e atât de excitant. E un diesel. Care însă a evoluat foarte aproape de limita bună a benzinei. De limita în care diferenţa dintre benzină şi diesel o mai facem doar de dragul contrazicerii. Pentru că am mers cu oameni în maşină care au ciupit cu ochiul la turometru. Au văzut roşu la 6.000 de turaţii şi au spus “Da, diesel…”. Asta pentru că după huruit şi mişcare, greu îţi dai seama că e un M Diesel. E “M”, frate. E la fel de agil şi nu simţi că e ditamai X6-le. Asta înseamnă să fii BMW, să scoţi şi o maşină de jucărie şi să meargă perfect. Impecabil. Surprinzător la fiecare accelerare şi tulburare de direcţie. X6M 50d stă acolo pe asfalt şi doar o nebunie prea mare poate să-l arunce în dificultate. Vrei să mori, poţi s-o faci în orice. Aici însă, mai greu. Maşina asta pare o forţă a naturii care distruge şi nu poate fi distrusă.

Înăuntru? Playstation!

La fel de “completă” e şi înăuntru. De la ceasurile de bord digitale (care par din GTA dar arată foarte bine), până la confortul porno – exagerat. De la o maşină sport te aştepţi să fie un pic mai hardcore, mai pe golăneala, cum s-ar zice. Nu te aştepţi la cusături ca la Ferrari, piele perforată cu ventilaţie, neoane fine care te îmbracă şi atât de mult spaţiu. Ba da, sunt toate acolo şi sunt spectaculoase. Sunt toate cu tine la orice viteză, pe orice vreme. Zi si noapte.

Toate butoanele care fac toate lucrurile frumoase. Te conectează la telefon, telefonul se conectează la difuzoarele Harman Kardon şi uite aşa-ţi vine să stai numai în maşină şi să te doară prea puţin de trafic. X6M 50d din testul nostru ne-a dat câte ceva nou la fiecare semafor. Un playstation pe roţi cu scaun şi volan racing. De la funcţii noi pe care le descopeream, până la gînduri şi vorbe de invidie care se terminau în “ … copii de bani gata”. Astea sunt senzaţiile şi realitatea pe care am receptat-o. Da, pentru acest BMW chiar ne-am fi dorit să fi fost de bani gata.

 

Preţ versiune testată: 90.000 de euro

Gata cu laudele, să dăm drumul la ce-i rău. Păi nu e nimic foarte rău. Rău e că pe noi consumul ne-a furat un pic. Am zis că facem 1000 de km cu un plin de 85 de litri şi am făcut 600. Dar i-am şi dat şi ne-a şi plăcut. Aşa că … încă nu ştim care-i vinovatul pentru asta. Adevărul e că am mers mai mult în mod confort, dar asta e. Ne-a zăpăcit sistemul de monitorizare al presiunii în cauciucuri, care cum scade presiunea în roti cu 0.0000001 bari, pac! trebuie el să-ţi afişeze asta pe display, în bord şi pe geam. Şi ce nu ne-a mai plăcut? Nu ne mai amintim, aşa că nu contează.

Şi acum ceea ce ne-a dat o lovitură peste ceafă. Preţul! Am trait un weekend convinşi că dăm pedală într-o bogăţie de 140.000 de euro. Şi înainte să scriem asta, am cerut preţul la BMW România. Ştiţi cât de frustrant e să ştim că am avut un weekend o maşină atât de tare care să coste numai 90.000 de euro? Oribil!

Nu o să comparăm BMW-ul ăsta nici cu Audi, nici cu Mercedes şi nici cu Duster. X6M 50d e incomparabil. E o maşină cu o personalitate clară BMW, cu o moştenire M Power atât de aproape de cea pe benzină. Tare şi apăsat ca Diesel Power, piesa Prodigy. 

BMW X6M 50d (GALERIE FOTO DE LA TEST)

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide