”Podcast cu Prioritate” ep. 8. Silviu Toma: Opt din zece șoferi ajung acasă în siguranță din pur noroc

Autor: Marius Vișan 18 mai 2023 Comunicat de presă
”Podcast cu Prioritate” ep. 8. Silviu Toma: Opt din zece șoferi ajung acasă în siguranță din pur noroc

„Podcast cu Prioritate” by ProMotor ajunge sâmbătă, 20 mai, la episodul cu numărul 8, și care îl are ca invitat pe Silviu Toma de la Romania Driving Experience. Emisiunea va fi difuzată pe canalul de YouTube ProMotor România și pe site-ul www.promotor.ro.

Numele lui Silviu Toma este legat de Romania Driving Experience, o școală de conducere defensivă și sportivă, deschisă în urmă cu câțiva ani. Inițial, cursurile au fost destinată companiilor și centrelor de testare, dar cu timpul a trecut și spre clienții persoane fizice care învață cum să conducă în siguranță de la o echipă de traineri certificați la Academia BMW din Germania.

Silviu Toma pledează pentru necesitatea finalizării unui curs de conducere defensivă în cazul oricărui șofer, asta în condițiile în care România este „campioana” accidentelor cu victime în UE dar și țara cu cei mai mulți copii uciși în accidente rutiere.

Silviu Toma: Opt din zece șoferi ajung acasă în siguranță din pur noroc

Silviu este de părere că oamenii care abia au obținut permisul auto nu sunt deloc pregătiți sa iasă în trafic. Din punctul lui de vedere opt din zece șoferi ajung acasă în siguranță dintr-un pur noroc și pentru că nu trec prin situații periculoase.

„Viteza care, de altfel, este cel mai periculos factor care agravează cumva ce se întâmplă într-un accident, îți dă un beneficiu fals pe termen scurt de împlinire. Și ori de câte ori mergi cu viteză și nu ți se întâmplă nimic beneficiul ăsta se întărește, crește, devine mai stabil acolo în mintea noastră. Și ai tendința să exagerezi de fiecare dată, până într-o zi în care se întâmplă un accident” spune Silviu în discuția cu Luci Popa.

„În România, cei mai mulți oameni mor în accidente rutiere între 18 și 24 de ani, iar în Suedia, în anul 2020, nu a murit nici un om între 18 și 24 de ani, atât de diferiți suntem”, mai explică Silviu în podcastul ProMotor.

Obiectivele discuției cu Silviu Toma sunt educarea și conștientizarea publicului, pentru un condus în condiții de siguranță, atât pe circuit, cât și pe drumuri publice.

„Podcast cu Prioritate”, episodul 8, va fi difuzat sâmbătă, 20 mai, ora 19:00, pe canalul de YouTube ProMotor România și pe site-ul www.promotor.ro.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide