Revoluţia Swiss Made: Cum arată primul smartwatch lansat TAG Heuer, ce ştie să facă şi cât costă?

Autor: Da.zf.ro 13 nov. 2015 ProMen
Revoluţia Swiss Made: Cum arată primul smartwatch lansat TAG Heuer, ce ştie să facă şi cât costă?

Ceasul a fost realizat alături de giganţii Google şi Intel. Lansarea a avut loc luni, la New York, chiar pe teritoriul rivalilor de la Apple. Ceasul vine cu un preţ de 1.500 de dolari şi reprezintă primul pariu semnificativ făcut de un brand din imperiul mecanic elveţian pe acest nou teritoriu.

Mai mult, TAG Heuer a anunţat că fiecare client va putea schimba piesa cu un ceas mecanic în doi ani de zile, în schimbul unei taxe suplimentare de 1.500 de dolari, potrivit informaţiilor publicate de Bloomberg. TAG Heuer este brand foarte puternic în zona de 2.000-5.000 de dolari. TAG Heuer este disponibil în România prin Galt, orologerie elveţiană.

“Compania este smart că oferă un plan B”, spune un expert pentru BBC.

Pentru anumite funcţii, cum ar fi afişarea mesajelor, ceasul este compatibil şi cu platforma iOS, cea utilizată de gadget-urile Apple, dar pentru aplicaţii suplimentare este necesară platforma Android.

“Acesta este un mare dezavantaj pentru că mulţi oameni care cumpără bunuri de lux folosesc iPhone-uri şi nu tehnologia Android”, este de părere un alt expert consultat de BBC.

Noul model lansat de TAG Heuer va renunţa la celebrul slogan Swiss Made în contextul în care componentele electronice au fost furnizate de compania americană Intel, iar carcasa este produsă în Elveţia de către echipa TAG Heuer.

Noul ceas are ca inspiraţie familia Carrera de la TAG, un model destinat curselor auto care datează din 1963.

Ceasul are un diametru de 46,2 milimetri şi o grosime de 12,8 milimetri, dar pentru că este făcut din titan este surprinzător de uşor, spun jurnaliştii de la Bloomberg. Ceasul are o curea din cauciuc, disponibilă în şapte culori, şi seamănă remarcabil de bine cu un ceas TAG mecanic.

Ceasul se conectează la telefon prin Bluetooth, are conectivitate Wi-Fi şi are o memorie de 4 GB pentru aplicaţii şi media. Are senzori pentru urmărirea activităţilor de fitness de bază, dar nu are GPS, aşa că telefonul este în continuare necesar. Ceasul nu are un senzor pentru monitorizarea bătăilor inimii şi nu are nici speaker, aşa că toate notificările vin prin vibraţii. Bateria ceasului rezistă 30 de ore.

Ceasul este de 4 ori mai scump decât media competitorilor săi şi este în linie cu editia Hermes lansată de Apple.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide