Istoria Opel: 1971 – 1990

Autor: Oraan Mărculescu 30 nov. 2009 Opel

Era Vectra

1987 – Opel sărbătoreşte 125 de ani existenţă. Este introdus modelul Opel senator B şi logo-ul este schimbat, cu unul mai actual.

1988 – Apare Opel Vectra, o berlină de clasă medie mult mai dinamică decât produsele de până atunci. Două versiuni de caroserie erau disponibile, dar asta nu a fost un impediment pentru ca Opel vectra să devină un bestseller imediat. Pentru prima dată a fosst introdusă tracţiunea integrală pe un model Opel din această clasă.

1989 – Opel introduce catalizatorul pe toate modelele noi din gamă. Un model istoric este lansat, Opel Calibra, un coupe foarte aerodinamic, cu un coeficient de doar 0,26, un alt record pentru acele vremuri. Pentru prima dată se acordă premiul fundaţiei Adam Opel în cele trei oraşe, Russelsheim, Bochum şi Kaiserslautern.

1990 – Opel este primul constructor care implementează un program de reciclare a plasticelor. De asemenea, Opel elimină din uz materiale poluante precum azbestul şi cadmiul, procesele de fabricaţie fiind mai curate decât în trecut.

 

 

Pagini: 1 2

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide