Briatore se poate întoarce în Formula 1

Fostul manager al echipei Renault, celebrul Flavio Briatore a ajuns la un acord cu FIA în ceea ce priveşte suspendarea sa din motorsport.

Briatore se poate întoarce în Formula 1 Briatore se poate întoarce în Formula 1

Disputa din Flavio Briatore şi Federaţia Internaţională a Automobilului a luat sfârşit. Pedepsit cu suspendarea pe viaţă din lumea motorsportului în urma înscenării accidentului lui Piquet jr din cursa de la Singapore din 2008, Briatore a dat în judecată FIA iar decizia tribunalului francez a fost ridicarea suspendării în urma constatării unei serii de iregularităţi în luarea deciziei. FIA a vrut iniţial să facă recurs dar ulterior s-a ajuns la înţelegere cu Briatore. În aceeaşi situaţie s-a aflat şi Pat Symmonds, fostul director tehnic al echipei Renault.

Conform acordului cei doi foşti oficiali Renault nu au dreptul să lucreze în Formula 1 până în 2013 şi nici în altă competiţie din calendarul FIA până în 2011. Atât Briatore cât şi Symmonds şi-au exprimat regretul pentru cele întâmplate şi şi-au cerut scuze pentru acţiunile lor.

În comunicatul FIA se mai spune: "În schimb, au cerut FIA să renunţe la acţiunile juridice. Preşedintele FIA consideră că este oportun ca această afacere să nu se perpetueze în viitor."

Acordul dintre cele două părţi pune capăt unui scandal ce a pornit în urma aranjării accidentului lui Nelson Piquet jr. în Marele Premiu din Singapore 2008.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.